Ezért feljelenthetem?
Facebook.on rátalaltam egy "jósnőre".. nem kerestem! Valaki megosztotta es előugrott nekem is. Olvasgattam az adatlapjat, irtam neki mire ő vissza is irt hogy 6000ft.ert josol. Felteszem neki a penzt a szamlaszamra amit megad es akkor josol nekem. En hulye persze fel is tettem.(elso es utolso ilyen) ez mar 3 napja volt, irogatok neki szabalyosan mar konyorogok neki hogy hát akkor most kapok joslast vagy nem..de semmi.. ilyenkor mi a teendő? Penzemet vissza utalni biztos nem fogja azzal nem is probalkozok..
TUDOM HOGY HULYE IDIOTA VOLTAM! KERDESEMRE SZERETNEK VALASZT.KOSZONOM.
Feljelentheted, csalásért, de mivel az összeg "csak" 6000, így nem fognak vele foglalkozni. Keress másokat akiket becsapott, a sok kis pénzből komoly ügy lehet
Vagy kiirod mindenhová, hogy csaló.
Ez így tulajdon elleni szabálysértésnek néz ki. A bűncselekmény értékhatára 50ezer Ft fölött indul.
De fel lehet jelenteni ezért is.
10 atvert emberrel meghaladja az ertekhatart
Nezd azt is kik lajkoljak a posztjait
Igen feljelentheted, a csalás magánindítványos. Mivel üzletszerűen követte el (hirdette magát) így valószínűleg az értékhatártól függetlenül megáll a bűncselekményi alakzat is.
Nem a te dolgod az ismerősei után kutatgatni a Facebook-on, hanem majd a rendőrségé lesz (egyébként is látni fogják a bankszámla forgalmát), nekik az Fb minden további nélkül teljes körűen ki fog adni minden adatot a felderítés során.
Feljelentheted de neked kell lenyomozni a bankszámla alapján az illető személyazonosságát és lakcímét
Ha ez meg van akkor dokumentálni kell a Facebook is levelezést amiben megadta a bankszámlaszámát
Ha ez meg van akkor jó eséllyel meg fogják büntetni 30-40 ezer forintra
Te meg vissza kaphatod a penzedet ha behajtható rajta
Kérdés hogy megér e ez 6000 forintot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!