Szélcsengő vásárlása előtt állok. Milyen szélcsengőt vegyek? Bambusz nem tetszik, a csilingelő hang számomra kellemes.
Nekem van bambusz és fémes csengőm is.
A bambusz sokkal mélyebb hangú nem annyira szeretem a fém viszont valami eszméletlen gyönyörű.
A szomszédomnál hallottam nap mint nap, végül megkérdeztem honnan van neki, de nagyon kedves volt és odaadta.
Azt hiszem 5 csöves, viszont nagy szélbe ne tedd ki, mert lerepült a fáról és össze kellett raknom :((
Nekem volt mindkettő, magasan csilingelő jobban tetszik, viszont nagy szélben bírni kell. Egy kicsi is elég, nekem ilyen van, ilyesmit vegyél.
Én a bambusz hangjától agy****t kaptam, igaz az elején kellemes volt, de utána... Lehet hogy az én készülékemben van a hiba. Aztán váltottam fémre. Ezek között is más-más a hangzás, a nagyobb-könnyebbek tompábban szólnak, a kisebb-tömörebbek szépen csilingelnek általában. Nekem az utóbbi nagyon kellemes volt, egyfajta tisztaságot keltett bennem, bár amikor vihar van tényleg hozzá kell szokni a csilingeléshez, mert nem fog leállni. 🙂
Ezt a kicsi csilingelőset kreatív boltokban láttam, ahol mindenféle gyöngy, mütyür, kagyló van, ki szokták lógatni, 1-2 ezer forint, nem egy nagy tétel. A tömör, nehéz, kicsi, vékony fémek adják ezt a szépen csilingelő hangot, de ezt úgyis hallani fogod.
Volt olyan is, hogy a vihar elszakította vagy ledobta a szélcsengőt, ilyenkor össze kreatívkodtam magam, vettem damilt, kicseréltem és beintettem a viharnak! 😉
Ha megnézed hogyan van felfüggesztve, magad is személyre szabhatod, aggathatsz rá szimbólumokat, OM, yin-yang, bármit, az csak feldobja.
Igazából a távolságot kell beállítani a fémek között, de ha meglódulnak úgyis egymásnak fognak koccanni, csak az a nem mindegy, hogy milyen távolságra állítod be őket. De ezt csak kísérletező kedvűeknek írom. Én az vagyok! 🙂
Vettem már egy párat, szóval van benne tapasztalatom.
Bár nem fém, de szerintem ilyesmi hangzást keressél, a végén hallod.
https://www.youtube.com/watch?v=ptu7zoOjZZE&ab_channel=Craft..
Na ami az elején szólal meg, ilyen van nekem. Imádom és nem untam meg!
https://www.youtube.com/watch?v=YMuUOYSVoQw&ab_channel=Pintu..
Ha pesti vagy, ide látogass el, elvileg van náluk ilyen kis fémes cucc is.
14. kerület, Hermina út 2.
Megvettem már a fenti linken. Nagyobbat vettem, remélem tetszeni fog a hangja.
Köszönöm a sok hasznos választ! Láttam amúgy, hogy nem bonyolult házilag készíteni, de ügyetlen a kezem sajnos.
Budapest mellett lakom, de gyakran járok Pestre, úgyhogy benézek majd a csigaházba. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!