Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha nem hiaztek az ezoterikában...

Ha nem hiaztek az ezoterikában a beszélgető partnerének pedig igen, akkor hogyan hallgatják végéig anélkül, hogy megsertenetek?

Figyelt kérdés
2019. júl. 19. 16:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezek az adott témával, világlátással kapcsolatban. Nem fejezem ki egyet nem értésemet vagy kételkedésemet, hanem kérdezek.
2019. júl. 19. 16:46
 2/11 anonim ***** válasza:
83%
Milyen rezgésszámú létsíkon használják azt a nyelvet amin ezt a kérdést megfogalmaztad?
2019. júl. 19. 16:47
 3/11 anonim ***** válasza:
68%

Egyébként válaszolva:

a) minél előbb megpróbálom terelni a témát, vagy beszüntetni a beszélgetést valamivel.

b) hümmögök, ühömözök, tőmondatokban válaszolok. A lényeg hogy ne tudjon semmilyen megerősítést kapni arra hogy folytassa.

2019. júl. 19. 16:49
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

HALLGATOD. Ez a lényeg.

Nem teszel rá sértő megjegyzést, nem vágsz közben pofákat, nem grimaszolsz, nem adsz ki lekicsinylő hangokat és máris minden OK:

Csak képzeld magad az ő helyébe. Te mit szeretnél ha éppen te beszélnél neki arról, hogy mennyire nem hiszel az ilyen dolgokban stb. és szeretnéd elmondani a véleményedet, hogyan hallgathat téged úgy végig hogy nem sért meg közben?

Csak ne csinálj olyasmit amit te magad is sértőnek vennél egy másféle beszélgetésben, ha éppen téged hallgat meg valaki!

Nem kell egyetértened vele, nem kell elfogadnod, nyugodtan megmondhatod, hogy "tőlem távol állnak az ilyen dolgok", vagy "én nem foglalkoztam ilyen dolgokkal (kérdésekkel, akármikkel", "nem vagyok benne a témában", "nem szoktam ilyenekről olvasni", vagy hasonlókat. Azt is megmondhatod nyugodtan ha valamit abszolút butaságnak tartasz, csak kedvesen, "szerintem azért ennek más oldalai is vannak", "hallottam már ezzel ellentétes véleményeket is" vagy "szerintem azért ez igencsak nehezen elfogadható". Vagy szimplán mond azt, hogy "igen, érdekes".

Nem lesz bajod attól ha végighallgatod, mert esetleg mond olyasmit is amihez hozzá tudsz valamit szólni és más irányba tudod kanyarítani a beszélgetést. Pl. ha beszél bizonyos kövek rezonanciájáról akkor válthatsz egy ékszervásárra amit láttál nemrég a tévében vagy a drágakövet bányászatára, meg hogy a vásárokban manapság mennyi féke féldrágakövet, ásványt lehet venni. Vagy ha beszél valamiféle vallási misztikáról, akkor nyugodtan bedobhatod, hogy "erről jut eszembe, már régóta szeretnék eljutni Spanyolországba, ott olyan szép templomokat mutattak a tévében. Te nem akartál még arra a vidékre utazni?"

A legvégső esetben végighallgatod és esetleg tanulsz tőle valamit, amit legközelebb bedobhatsz ha valaki más sal hasonló téma jön fel, hogy "képzeld a múltkor azt próbálta beadni nekem valaki, hoyg ...."

2019. júl. 19. 16:57
 5/11 ******?! ***** válasza:
30%
Csukott szemmel elalszok.
2019. júl. 19. 17:18
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Önmagában az, hogy te nem nem hiszel abban, amiben a beszélgetőpartner igen, nem sértő senkire nézve.

Az sem, sem, ha ezt kulturált módon, normális hangnemben a tudtára adod.

Szerintem még abban sem, ha őszintén megmondod, hogy ez a téma téged igazából nem is érdekel, szívesebben beszélgetnél inkább másról.

Pont ugyanúgy nem indokolt megsértődni rajta, mintha az mondaná neked valaki, hogy őt nem érdekli a foci, a politika vagy bármi más téma, ami adott esetben téged igen.

Mondjuk azokat sem igazán értem, akik abban a tudatban hoznak fel bármilyen témát, hogy az ismerősüket ez nem érdekli, vagy távol áll tőle - de nyilván nem tudhatom a kérdésed alapján, hogy a Te konkrét esetedben erről van-e szó.

2019. júl. 19. 17:19
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
A hit egy felesleges dolog.
2019. júl. 19. 18:22
 8/11 anonim ***** válasza:
53%
Én nem szoktam velük vitatkozni, teljesen felesleges, rájukhagyom. Ha azt mondják, hogy lapos a föld, vagy igaz pld a pénzmágia, csak hallgatok
2019. júl. 19. 18:34
 9/11 anonim ***** válasza:
72%

Miért függ össze neked az ezoban hívés a nyitottsággal? És a nyitottság hiánya a másik megaértésével?

Ezekre s hasonlóra keresd a választ magadban, és sokkal jobb, nagyobb önismerettel bíró emberré leszel.

2019. júl. 19. 21:04
 10/11 anonim ***** válasza:
75%

- Csak a gondolkodni tudó emberekkel beszélgetek ilyen témáról,

- a vita kultúremberek közt normális tevékenység, ha célja nem a mindenáron meggyőzés.

- a más világlátású emberekkel is beszélgetek, ha nem erőszakosak (én sem!).

2019. júl. 20. 08:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!