Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Csak rossz dolgokra tudok...

Csak rossz dolgokra tudok gondolni, s fizikai fájdalmakat is beképzelek magamnak. Mit tegyek? (21F)

Figyelt kérdés
Csak tippelgetni tudok, de valószínűleg egy sikertelen egyetemi vizsga után kezdődtek el a problémák. Februárban, a vizsga időszak végeztével szúrásokat éreztem a mellkasomban és a karomban. Eleinte nem tulajdonítottam neki nagy figyelmet, de pár nap után komolyan elkezdtem aggódni, szorongani rajta. Háziorvosom beutalt mellkasröntgenre, ahol nem találtak semmi rendkívülit, vérvizsgálaton is minden normális volt. Gyomrom is folyton fájt, állandóan figyelnrm kellett arra, hogy egyek mert különben drasztikusan lefogynék, mivel éhes nem igen voltam. Szorgalmi időszak alatt ezek a tünetek szorványosan jelentkeztek, volt olyan nap, mikor pánikrohamom volt és azt hittem hogy megőrültem, másik nap meg semmi bajom nem volt. Természetesen az orvos Frontin-t írt fel, de nem akarom szedni, nem akarok rászokni, csak akkor veszem be, mikor már nagyon muszáj. A kövi vizsgaidőszakban minden egyes vizsgám sikerült, még az is ami miatt kitörtek ezek a problémák. 1-2 hétig nem is volt különösebb bajom, de most ismét elkezdődtek. Észrevettem, hogy mikor elterelem a gondolataimat, akkor semmi gondom nincs, de valamikor egyszerűen ezt nem tudom megcsinálni, az alap állapotom az, hogy folyton keresem azt hogy mim fáj, és hogy ha nem akkor hogy hogy nem, majd akkor megint elkezd fájni stb. Ördögi körnek érzem ezt az egészet. Voltam az egyetemen ezzel kapcsolatban “életvezetési tanácsadónál” pár órát (elvileg pszichológus végzettsége van) de konkrét dolgokat nem mondott, csak kb én beszéltem. Azt mondta, hogy nincs nagy bajom, nagyon nem kell aggódnom. Igaza van, csak van amikor semmi gondom nincs, van amikor meg szó szerint azt hiszem hogy megőrültem. Ebből valószínűleg pszichológus lesz, de 3 hónapot legalább várnom kell rá. Addig mit tegyek? Mit javasoltok, hogxan tudnám elterelni a gondolataimat akkor is, mikor egyedül vagyok?

#fájdalom #pszichológia #hipochondria #beképzelt betegsékeg
2019. júl. 10. 20:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Én pont ilyen helyzetben kezdtem el piálni rendesen.
2019. júl. 10. 21:13
 2/5 A kérdező kommentje:
Szerintem ez nem segítene a helyzetemen
2019. júl. 10. 22:03
 3/5 anonim ***** válasza:
Menj emberek koze vagy nezz filmet foglald le magad mert ha egyedul vagy csak agyalsz a sok gondon es azzal ártasz magadnak
2019. júl. 13. 12:42
 4/5 anonim ***** válasza:
Sajnos az én helyzetemen sem segített...
2019. júl. 13. 16:22
 5/5 Laylah ***** válasza:

Nem tudom, ez miért ezotéria egyébként.

Sokat stresszeltél korábban, amiből szorongás alakult ki. Egy szóval, állandósult a tudatodban a stresszhelyzetekre való felkészülés, és akkor is készenlétben vagy, mikor már nincs miért. Sajnos én is ezt vettem észre magamon az utóbbi időben, csak más kivetülése és indítéka van.

Tudatosítsd magadban minden alkalommal, mikor ez előjön, hogy ez nem igazi, csak idegi alapú, a tudatod hozta létre a stresszhelyzetet, és nincs is miért idegeskedned. Esetleg hallgass relaxáló zenét (nem kell feltétlen tibeti hangtálakra meg ilyenekre gondolni, bármilyen zene jó, ami téged megnyugtat, vagy akár alapzajok, mint vízcsobogás, erdő hangjai, stb.).

Jobbulást!

2019. aug. 7. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!