Miért adnak bizonyos meditációkhoz mantrát?
Hogy a kérdésre választ kapjál, de egyetértve első testvérrel, hogy a india vonalú mantrák (csak álláspontokat írok) varázsigék, van amely a tiszta tudatot hívja elő pl. aum mani pade hum, mások pl szerelem gazdagság, de a mandaláknak is ilyen szerepük van. és ott van a sziv szutra, ami reticálása az együttérzést hívja elő.
De hitem szerint a mantrák csak mankók a kezdőknek, ami arra hívatot hogy lefoglalja az elmét, hogy ne kalandozzon, és valójában csak körítés, hogy x mantra erre-meg-arra való, de vitathAtalul használ, mert próbáltam. Nagyos most a mester akik tanítványaijat nem vezették, hanem megvezették pl. titkos mantrákkal, persze pénzért. Én Oshot tartom az egyik legnagyobb mesternek sok mindenről lerántotta a leplet a kundalíni től kezdve kereszténységig, talán vele indult a konteonak nevezett dolog, csak akkor még nem volt rá szavunk.
mert a mantrák lefoglalják az elmét. nem hagyják, hogy össze-vissza ugráljon. ha próbáltál kiüresedni, tudod, miről beszélek :)
kinek ez jön be, kinek az. én is csináltam saját mantrát, saját vezetett meditációt. és nekem segít az, amit ebben magamnak "mantrázok" :)
ha kell, szívesen megosztom veled, írj rám privátban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!