A tudósok miért nem hisznek abban hogy van valami a halál után?
Azt olvastam hogy a tudósok többsége nem hisz ebben. Sőt kizártnak tartják.
Én viszont nem hiszem hanem Tudom hogy van a halál után valami.
Ez csak egy test a sok közül, mi ezekben
a testekben csak ÁTMENETILEG élünk.
És nem, nem akarok senkit se meggyőzni, senkinek se írtam hogy ezt-azt hidd el.
Nem érdekel hogy miben hiszel.
A tudós NEH HISZ, HANEM TUD.
Amit tud, azt bizonyítható, ellenőrzött keretek közt reprodukálható.
(Hinni a templomban és s kocsmában kell.
A tempolmban Istenben, a kocsmában pedig: "Azt HISZEM, megiszom még egy felest!")
.
"Én viszont nem hiszem hanem Tudom hogy van a halál után valami."
"Valamiben" hinni nem hit!
Meghatározott, konkrét dologban hinni, az a HIT!
Ha "tudod", akkor bizonyítani is tudod.
Ha tudod bizonyítani, akkor ne hagyd, hogy tudatlanul haljak/haljunk meg, írjad le a bizonyítást!
Te nem tudhatod hogy létezik e, fogalmad sincs róla.
A munkájában tud és ott nincs helye a hitnek. Így van. Viszont a magánéletben, amit másoknak nem mond el ,mert nem tartozik oda, szerintem van.
Nem vagyok tudós.
"Mert nincs okuk hinni ilyesmiben, mivel semmi nem utal rá, hogy az élet vége után lenne valami másik élet."
Ez nem egészen van így, már tudományos szinten is elkezdődtek ezek a vizsgálatok, de nagyon nehéz ilyen módszertannal vizsgálni.
Kizárni mindenesetre nem lehet a fejlemények tükrében, és egy - valódi - tudóstól ostobaság is volna.
Hinni benne azonban nem tudományos álláspont, és egy tudósnak bár lehet személyes hite, általában az a hozzáállása az élet nagy kérdéseihez, hogy csak abban "hisz" (pontosabban foglal el álláspontot kétkedés nélkül), amelyre tudományos módszertannal már szolgáltattak bizonyítékokat.
Végre egy jó válasz.😊
Ennyi ostoba embert.
Az, hogy valaki tudós, nem azt jelenti, hogy nem hisz a halál utáni életben, hanem azt, hogy nem keveri össze a kettőt.
Rakás tudós van, aki hisz Istenben is, de nem állítja azt, hogy bizonyítani is tudja a létét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!