Fehér galamb elszáll?
Az előbb kint voltam az udvaron és egy fehér galamb szállt el nem sokkal a fejem felett alacsonyan.
Úgy tudom a szerelemhez köthető de olvastam olyat is, hogy halál hozó mert az úr a maga tisztaságába venné a lelket.
Nem igazán értek ezekhez de talán van rá valami babona.
Nyugtassatok meg, hogy senki nem hal meg a szeretteim között :(
Szerintem nincs negativ jelentése. Ugyanis, Egyiptomban a halhatatlanság madara. Az ábrázolásokon az életfa ágán ül, csőrében a fa gyümölcsével.
Az antikvitásban a galamb volt a dodonai jósda jövendőmondó állata.
A zsidó hagyományban az ártatlanságot, a halál fölött aratott győzelmet, a békét testesíti meg.
Az ókeresztény művészetben a temetkezési urnákon szereplő, edény szélén álló, abból ivó galambok az élet forrásából ivó lelkekre utalnak.
A galamb feminin jellegű, a szeretett nő szinonimája. A szerelmi vágyakozást és beteljesülést, valamint az örök hűséget is reprezentálja: a szerelem legyőzi az időt. Anyaság szimbólum. A harmónia, a béke és a tavasz jelképe. Tisztaságra, szűziességre utal. A “békegalamb” a háborúellenesség jelképe. Nem a természete alapján, hanem a ragyogó szépsége miatt.
Szerintem nem fog veled történi semmi.
A galamb a szelídséget, a tisztaságot és a rátelepedését jelképezi. Az emberek tovább fokozták ezt a szimbólumot és a fehér szín által még jobban kiemelték a lélek tisztaságát. Így aztán, a Szentlélekhez leginkább a fehér galamb szimbólum illik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!