Ti mit gondoltok a halálról? Van bármi a halál után?
én úgy vagyok vele, hogy mivel még nem jártam ott nem tudom..bármi lehet utána
de nem igazán félek csak ösztönből
A reinkarnáció áll talán a legközelebb hozzám. A végén azzal a jó kis Nirvánával 😀
Félni nem félek de nem is várom.
Az, hogy én egyéni szervezetként külön létezhetek az összes többi élőlénytől függetlenül, egy entitás létét feltételezi, ami "megkapta" ennek az én-egyednek a felhasználási jogosultságát. Különben mitől lehetne ÉN, ha a tudatom pontosan ugyanolyan agyi szinapszisok aktivitása, mint mindenki másé? Ha az élet csak puszta anyagi folyamatok halmaza lenne, nem létezhetne szubjektív valóság szerintem. Egy objektív világ lenne, sok kis éldegélő organizmussal, de nem tartalmazhatna engem, mint a sok megfigyelő konkrét, kitüntetett egyikét.
Az entitásokat egy számsorként képzelem el. Minden egyes entitás amelyik jogot kaphat az életre, egy konkrét számot reprezentál ezen a számsoron. Amikor létrejön egy élet a világban, véletlenszerűen hozzárendelődik egy szám a sorból, annak a konkét entitásnak az életét élve. Halál után a szám újra szabaddá válik, visszakerül a kiválasztatlan, inaktív számok közé. Hogy újra kiválasztódik-e valaha, és ha igen, mennyi leélt élet után, az az idő végességén, a számsor végességén és a véletlenen múlik.
Szerintem fogunk még élni halálunk után, és a két élet közti időszak nem fog létezni számunkra, nem kell várakoznunk a reinkarnációra. Talán milliárd évekkel később születünk csak meg, talán rögtön közvetlenül a halál után, vagy talán a múltba. Talán nem is ebbe a világba születünk, vagy ennek a világnak nem ugyanezen dimenzióiba. Talán csak egyetlenegy számból áll a számsor és az összes életet ugyanaz az entitás éli le. Így vagy úgy, a halál nem a vég lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!