Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Lett valami baja a kristálynak?

Lett valami baja a kristálynak?

Figyelt kérdés
Tompább napfény èrt ablaküvegen keresztül egy hegyikristályt azthiszem 2napon keresztül, lett valami baja az energiájával vagy hasiblók? ( nem voltam otthon és nem biztosra tudom hogy le volt húzva a redőny vagy nem de amikor hazaértem félig volt és úgy érte a fény szóval kicsit megijedtem)

2018. dec. 27. 20:29
 1/4 2*Sü ***** válasza:
100%

A hegyikristály jórészt átlátszó, esetleg áttetsző. De nyilván – mint minden anyag – némi fényt elnyel, és mivel a fény energiát közvetít, egy foton energiája:

E = hν = ℏω

így az elnyelt fény energiát képvisel, ami a kristály belső energiáját növeli.

Mivel a belső energia (3 szabadsági fokra):

E = 3 /2 * n * R * T + U[0]

ahol:

n az anyagmenyiség,

R az egyetemes gázállandó,

T az abszolút hőmérséklet,

U[0] a rendszer zérusponti energiája,

és mivel ezek közül a T-n kívül mind konstans illetve az adott kristály esetén fix, ezért a belső energia a hőmérséklet növekedésével jár.

Röviden: A kristály kicsit felmelegszik, nyilván ez a belső energiájának növekedésével jár.

~ ~ ~

A hőmérséklet ingadozás miatt – függetlenül attól, hogy az napfény, vagy a lakás fűtése okozza – strukturális változások is történnek a kristályban, a jellemzően benne lévő finom repedések egy kicsit tovább repedhetnek. De összességében ez elhanyagolható, ne feledkezzünk meg arról, hogy a hegyikristályt előszeretettel használja az ékszeripar is, és nyilvánvaló, hogy a napfénynek elég jól ellenáll.

~ ~ ~

Járulékos kémiai reakciók is lezajlódhatnak. De ez is elhanyagolható, lévén a hegyikristály valószínű több napfényt látott létezése során, mint te egész életedben.

2018. dec. 27. 22:08
 2/4 anonim ***** válasza:
Ezoterikus kérdést érdemes az ezotériába tenni.
2018. dec. 28. 00:38
 3/4 A kérdező kommentje:
Szokták mindenhol írni hogy csak addig tesz jót egy ásványnak a napfény ameddig te is bele tudsz nézni a napba , és hogy inkább holdfénnyel töltsük fel nem?
2018. dec. 28. 10:46
 4/4 anonim ***** válasza:

ásd el földbe egy évre. Az jót tesz mindennek.

nem viccelek.

most is van beásva ez az, tavasszal napéjegyenlőségkor fogom kiásni a felét.

2018. dec. 29. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!