Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Sokan miért félnek attól,...

Sokan miért félnek attól, hogy nincs élet a halál után? Én attól félek, hogy van.

Figyelt kérdés
De sajnos az energia nem vész el, csak átalakul. Szóval valami biztos történik azzal az energiával, ami bennünk van, ami éltet minket, ami a sejtjeinket összetartja.
2018. nov. 3. 14:01
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Ez jó!

Remélem a halálom után újabb 14 milliárd évig pihenhetek.

2018. nov. 4. 21:56
 12/13 A kérdező kommentje:
Amúgy ez egy baromság. 14 milliárd év? Az idő is csak egy illúzió. Nem létezik. Csak ebben a világban, amiben élünk. Minden illúzió. Az agyunk pedig korlátolt, és képtelen lenne felfogni azt, ami a halál után ránk vár. Mert nincs is olyan, hogy mi, se én, se te, se ők. Se semmi. Az egó a saját nézőpontjából ezt fel sem tudja fogni.
2018. nov. 4. 21:57
 13/13 anonim ***** válasza:

"Az agyunk pedig korlátolt, és képtelen lenne felfogni"

- ez így igaz, Dexter. És ezért volt, hogy a tanítók, papok, szakrális mesterek, szakrális beavatottak és beavatók megpróbálták ezt a tanítványokkal megértetni. Mi az, hogy az "én meghal"? mindig más hal meg, erről nincs saját tapasztalat. Ezért a beavatások része volt, hogy megpróbálták "átélésben" tanítani a halált. A harcosnak a szembenézést a halállal. Lényege: Hogy amikor a halál kapujában áll, TUDATOSAN, ÉBEREN lépje át annak küszöbét. A tanítás a metafizikai éberség fokozását célozta.

Ennek nyomai még az archaikus népi imádságokban is fellelhetőek, az esti imában kérték, Istent, óvjon meg az álombeli haláltól. Éberen kell meghalni.

Zen mester mondja: Haljatok meg még életetekben, kedves tanítványaim!

2018. nov. 5. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!