Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha a születésnapomon a tortáná...

Ha a születésnapomon a tortánál kívánok valamit gondolatban és utána elfújom a gyertyát, akkor mikor fog teljesülni?

Figyelt kérdés
FONTOS!
2018. aug. 22. 13:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
56%
Szóval, ha én azt kívánom és abban hiszek, hogy még idén felbukkan egy amerikai nagynénim, és rám hagyja a több millió dolláros vagyonát, és nem kell soha többé dolgoznom, akkor megtörténhet? Dejóóóó
2018. aug. 22. 18:51
 12/17 Zatkó Ádám & Dávidka válasza:
Én is csak a lábamat lógatom a Dáviddal a szobánkban és ha anyáék nincsenek itthon, akkor maguktól nem vagyunk képesek ennivalót csinálni magunknak és akkor nem eszünk semmit! :D
2018. aug. 22. 19:51
 13/17 A kérdező kommentje:
Zatkó Ádám & Dávidka Ti szerencsétlenek! Szent Isten! Akkor inkább éhen haltok, mert ilyen lusta dögök vagytok?! Pffff
2018. aug. 22. 19:54
 14/17 2*Sü ***** válasza:
56%

#10:

> Ha csak rágondolsz valamire, az kevés. Kell hozzá az is, hogy elhidd, hogy teljesülhet, és hogy jól érezd magad magától a gondolattól.

A világon emberek tízmilliói vannak, akik vágynak arra, hogy nyerjenek a lottón. Nem csak hogy vágynak rá és elképzelik, de el is hiszik, hogy most nyerni fognak, mert hát megálmodtak számokat, és azt játszották meg. Vagy mert kéményseprőt láttak, vagy ilyen és olyan szerencsés égi és földi jelek utaltak rá, hogy nagy szerencse éri őket, meg megírta a horoszkópjuk is. Vágynak rá. Gondolatban már el is képzelik, hogy mit is csinálnak, ha megnyerik, hogy mekkora bulit fognak csapni, hogy hogyan fogják körbeutazzák a világot, hogy hol és milyen palotájuk lesz, mekkora úszómedencével stb…

Aztán mégsem nyernek. Mert a világ – sajnos vagy nem sajnos – nem így működik. És a jövő héten sem fognak nyerni, jövőre sem, meg tíz év múlva sem. Illetve néhányan nyernek. Mert nagy ritkán az embert éri nagy szerencse is, meg nagy balszerencse is. De függetlenül attól, hogy vágyott-e rá, félt-e tőle, mert ahogy mondani szokták Fortuna istennő vak, nem válogat. Viszont ez ritka, a sorsunk alakulásáért nagyon nagy mértékben a döntéseink és a tetteink felelősek.

> Olvass a vonzás törvényéről könyveket, pl Jerry Hicks műveit, abban minden benne van.

Ő és a felesége talán otthon ültek és várták a lehetőséget? Ettől lettek világszerte ismertek és gazdagok? Dehogy is. Attól, hogy megírtak egy tucat könyvet – fáradtságos munkával –, a lektor instrukciói alapján aztán átírták a felét, kerestek kiadót, aztán agyonreklámozták ezeket a könyveket, tartottak – és tartanak – egy csomó előadást. Dolgoznak. A pénz, vagy a pénzszerzés lehetősége nem csak úgy megtörtént velük, többek között te adtál nekik pénzt, mikor megvetted azokat a könyveket, amiket írtak. Meg még pár millióan hozzád hasonlóan. És nem azért, mert úgy támadt kedved, nem isteni sugallatra, hanem mert hallottál róla (mert reklámozták), megvetted (mert ők megírták).

Nem tisztem megítélni, hogy mindazt, amit leírtak, az valóban el is hiszik-e, vagy csak rátapintottak az egyik emberi gyengeségre, és megtalálták a módját, hogyan lehet ebből pénzt csinálni. De mindenesetre mindaz, amit leírnak szembe megy kvázi bármely kor bölcseleti tanításával.

Mert az emberek lusták. Hoznak erőfeszítéseket, dolgoznak persze, és nem is mindig tűnik ez kifizetődőnek. De amint meghallják, hogy az egészet rosszul csinálták, és igazából azt kellene jobban, elmélyültebben csinálni, amit amúgy is szívesen csinálnak – az álmodozást, ami más tanok szerint az élet megrontója –, és a valódi tetteket nem is kell elvégezni, mindjárt elhiszik ezt, mert el akarják hinni. Az emberek akarják, hogy a világ úgy működjön, hogy álmodozni kelljen csak, dolgozni meg nem, és ezért ha bárki megerősíti őket abban, hogy ez a helyes, készséggel fogják elfogadni, sőt hirdetni. Aztán pofára esnek természetesen (néhány statisztikailag elhanyagolható kivételtől eltekintve). Illetve először csak nem jön össze a vágyott dolog. De megkapják, hogy nem, nem a tettek hiányoztak, az továbbra sem lényeges, akarni nem akartad igazán, álmodozz csak tovább. Csak ennek tényleg pofára esés a vége. Van akinél korábban, van akinél sajnos csak később, de előbb-utóbb rájönnek, hogy a világ nem így működik, különben már már réges-régen – hiszen az emberek annyi mindentől félnek és annyi mindenre vágnak – mindenki vagy halott lenne – de minimum rákos, munkanélküli és hajléktalan –, vagy dollármilliomos.

Oké, a félelem is, a hit is kihat az emberre bizonyos területen, ha pl. az egészségről van szó, a betegségtől való félelem valóban tud betegséget okozni, a gyógyulásban való hit valóban képes gyógyítani. De ezt az agy csinálja a testtel, tudat alatt. De az agy nem fog pénzt elhelyezni az utcán, hogy megtaláld. Külső dolgokra a félelemnek vagy a hitnek nincs befolyása, csak a konkrét, tényleges tetteknek.

2018. aug. 22. 20:43
 15/17 Fish1 ***** válasza:

Félreértelmezted, amit írtam.

Attól, hogy egy lehetőség adódik, még nem biztos, hogy az adott ember él is vele. Asszem odaírtam, hogy az már rajta áll, hogy él-e a lehetőséggel. Ha nem, akkor az a lehetőség ennyi volt. Ha igen, akkor nyilván tennie is kell érte valamit, hogy megvalósuljon. Egy szóval sem mondtam, hogy csak ülnie kell és a lehetőség meg is oldja magát. De szerintem ez kézenfekvő, ezért látom feleslegesnek körbeírni. Ha pizzát ennék, nyilván nem fogja megsütni magát és nem fog beleesni magától a számba :)

Ami a lottós példát illeti, szerintem azok az emberek nem hisznek abban, hogy nagyobb összeget nyernek. Egyébként meg, ha szeretnék egy bizonyos összeget, akkor annak nem feltétlen szerencsejátékból kell jönnie. A dolog szépsége az, hogy a legtöbbször olyan helyről jön, ahonnan nem is számítasz rá. Ezért mondják, hogy a hogyan nem a mi dolgunk. Jön a lehetőség és eldöntöd, hogy élsz-e vele vagy sem.

Ezen kívül, ha megkérdezed az embereket, a legnagyobb részük azt sem tudja, hogy mi a célja. Szeretne pénzt. Ok. De a mennyit és mire kérdéseknél legtöbbjük csak hebeg, vagy valami totál homályos célt határoz meg. Ha meg azt se tudja konkrétan, hogy mit szeretne, akkor az hogy teljesüljön?

Lehet ezt fejtegetni a világ végéig :)

Az én életemben működik. Ja, mindenkiében működik, csak nem mindenki veszi észre szerintem. Néha az ok és okozat elég furmányos módon mutatkozik meg, vagy épp időbeli eltolódás van és nem tűnik fel a kapcsolat a két dolog között. Ezért is érdemes leírni a konkrét célokat szerintem.

2018. aug. 22. 21:59
 16/17 anonim ***** válasza:
Hány Éves vagy b.Mg!
2018. aug. 22. 22:20
 17/17 anonim ***** válasza:

Bármit kivánhatsz, teljesül.

Állítólag volt olyan is, aki nem halt éhen a sültgalamb szájába repülésének kivánságától.

2018. aug. 23. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!