Mi az az ego?
Figyelt kérdés
Mindenki használja ezt a szót, de mit jelent?2018. júl. 11. 16:32
1/8 anonim válasza:
Az a részed, aki ezt a kérdést feltette.
2/8 anonim válasza:
Egy sportruházati márka.
Miért kérded?
3/8 anonim válasza:
Az egó az a belső ÉN-edTegyük fel,hogy festel egy lakást,és tiszta festékes a ruhád.10perc múlva indul a vonatod.Ha azt választod,hogy átöltözöl,akkor nem éred el a vonatot.Ha azt választod,hogy egye fene engem nem érdekel,hogy más mit gondol,megyek festékes ruhában,és hazaérek.NOS ! Ezt a kérdést az egód dönti el...Ha haragszol valakire,és nem akarsz neki megbocsájtani azt is az egód dönti el ! Ha túlzásba viszed,hogy miért pont én ??? Miért pont velem ??? És felértékeled magad az az egoizmus,magyarán beképzeltség
4/8 anonim válasza:
Az önkép, öntudat, önérzet és önakarat összessége.
5/8 anonim válasza:
Az egó te magad vagy, hogy tudsz magadról és ezáltal a világról. Nem kell ezt ezoterikus maszlagokba bújtatni, meg mindenféle kamu test - szellem - lélek filozófiára bontani. Az ego maga te vagy, az, hogy létezel és ezáltal van öntudatod, tested, érzékeled a külvilágot annak minden történésével!
6/8 anonim válasza:
Az ego az, ami eltakarja, hogy ki is vagy valójában
7/8 anonim válasza:
Ki lennél? Egy érzékelő, öntudattal működő ember akinek élete benyomásaiból kialakult egy alap személyisége, és élete végéig ez még formálódik és alakul, annak fejében, hogy milyen szokásokat sajátít el, valamint, hogy milyen külső behatások érik őt.
A sok ezoterikus te nem az elme vagy stb baromság mind elmebetegség szerintem. Igenis az elme vagy, hiszen ha belegondolsz a szokásaid te magad vagy, te magad vagy mindaz amik értek téged külső környezeti behatások életedben! Az egó vagy te magad, az, aki olyan lett az élet során amilyen lett, ennyi, nem kell ezt túlbonyolítani!
8/8 anonim válasza:
7. A te valóságodban ez minden bizonnyal így is van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!