Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Van olyan, aki elvégezte (!...

Van olyan, aki elvégezte (! ), és a későbbiekben gyakorolta (! ) a (pl. Lantos Mihály, Bakos Kornél, Pétercsák Maxim, vagy hasonló) Villámolvasás tanfolyamot, és működik?

Figyelt kérdés
Mindenféle mellébeszélés nélkül csak és kizárólag olyanok véleményét várom, akik elvégezték a tanfolyamot, és próbálták is begyakorolni! (Nem olyanokat, akik elvégezték, de nem gyakorolták, és ezért nem működik nekik). Nem kell a hurrogás olyanoktól, akiknek fingjuk nincs róla. Nem kell olyan véleménye sem, aki nem tudja a villámolvasást a gyorsolvasástól megkülönböztetni. Nem kellenek az olcsó woodyallen idézetek sem. Köszönöm szépen!

2017. dec. 5. 13:18
 1/4 anonim ***** válasza:
69%
Én voltam,és bevált. Hasznos volt
2017. dec. 5. 15:06
 2/4 A kérdező kommentje:
Kicsit bővebben? Kinél, mennyi idő után működött? Működik, vagy hasznos volt? Én is voltam, és nem állítom, hogy nem hasznos, mert fotóolvasás után hangyányit jobban megértem az anyagot, és vizsgaidőszak után szeretnék mélyebben foglalkozni vele, de erős túlzásnak találom, amiként hirdetik. Főleg, hogy egy ismerősöm - aki állította, hogy így tanul - kiderült, hogy hazudott, ezáltal lerombolta az egészbe vetett hitemet, bizalmamat és lendületemet. Viszont rühellem, amikor valakik beböfögik, hogy "hülyeség". Ezért keresek olyat, aki aktívan foglalkozik vele. Attól félek, hogy ez is olyan "meztelen a király" esete, amikor senki meri bevallani, hogy hülyét csinált magából. Ha jó, akkor viszont elő kellene segíteni az alkalmazását. Ha rossz, akkor viszont hivatalosan is szembe kell vele menni.
2017. dec. 6. 07:18
 3/4 anonim ***** válasza:
44%

Kedves kérdező, nagyon határozott véleményed van, de a világ nem ilyen egyszerű. A napokban tett fel valaki egy ilyen gyorsolvasós kérdést, ott válaszoltam is.

Két emberrel találkoztam aki tényleg gyorsan tud olvasni, 1-1 lapot néhány másodperc alatt elolvasnak és eljutnak a megértésig is.

Próbálta megtanulni, de sok összetevős a dolog. Le kell választani a belső beszédet az olvasásról amire nem mindenki képes (tehát annak hiába tanítják), sokat kell olvasni a gondolkodás gyorsításához, a szókincs erősítéséhez.

2017. dec. 6. 10:29
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod. A villámolvasásnak nem a gyorsolvasás a lényege, hanem az, hogy előzetes áttekintés után, speciális szemállással (mintha keresztülnéznél a könyvön) a tudatalatti memóriába fotóolvassák be az anyagot (kb 2mp-es lapozással), majd ezután különböző technikákkal aktiválják, gyors tempóban többször átfutják a szöveget. Állításuk szerint ha valaki eléri a rutinos szintet, akkor egy 200 oldalas könyvet 3 óra alatt szó szerint meg lehet tanulni. Nekem az is jó lenne, ha 3 nap alatt meg tudnám szó szerint tanulni. A marha nagy kérdés, hogy érdemes e egyáltalán foglalkozni vele, hogy ezzel módszerrel tényleg lehet e tanulni, vagy csak áttekintő információkat ad? Elég durva mennyiségeket kell tanulnom. Azt szeretném megtudni, hogy tömény kamu, vagy érdemes e gyakorolni?
2017. dec. 6. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!