Hiteles osmagyar ertekrendben jaratos tanitot keresek. Ismertek ilyet?
Nem tudom biztosan, hogy őt keresed-e, de nézz utána: Papp Lajos (szívsebész).
Véleményem szerint ráillik.
"Hiteles osmagyar"
Mennyi időre visszamenőleg legyen 'ősmagyar' és 'hiteles'?
Írásos emlékek nem maradtak fenn, (a fa, amire a rovásírás került, már rég elkorhadt), a regék és mondák pedig nem hitelesek.
Az ősmagyar értékeket és szokásokat Vajkból lett István tűzzel-vassal kirttatta.
Az ősmagyarok a hátranyilazásos (rabló) hadjárataik alatt nem írták le szokásaikat.
.
A székelyek székelynek, nem pedig magyarnak vallják magukat. (Mondásuk szerint: a székely szarta a magyart!)
.
"A tót - sváb - roma keverékektől"
Ne végezz félmunkát!
Vedd hozzájuk a tatárokat és törököket is!
Szerinted van élő színmyar vérű személy?
Egyes elméletek szerint a "turáni" típusba tartozó emberek alkothatták anno a magyarság zömét és ez a típus azért még fellelhető kis hazánkban.
Más elméletek szerint, ők már csak integrálódtak és beleolvadtak az ősi magyarságba.
Én személy szerint azon az állásponton vagyok, hogy a nyelvünk tesz minket magyarrá, mert képekben való gondolkodásra tanít, ez pedig olyan idegpályákat aktivál az agyban amik azután a jobb problémamegoldó képesség kialakulásáért lesznek felelősek.
Nyelvünk mindent meg-MAGYAR-áz, ezáltal pedig olyan, rejtett összefüggésekre is KÉPES rávilágítani, amire a többi nyelv KÉP-telen. :))
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!