Ne gúnyolódjatok. Csak ha hisztek benne, akkor válaszoljatok.
2017. nov. 19. 21:37
4/16 anonim válasza:
Szerintem mindent meg kell élni, mindent meg kell tapasztalni, illetve mindig be kell teljesíteni a sorsod. Nekem egyszer azt mondták 4000 éves vagyok, mondjuk ezt azért kissé nehezen hiszem el... :D
De ha tanulmányozod a buddhizmust, a Karmát, akkor többet tudsz.
2017. nov. 19. 22:19
5/16 anonim válasza:
Addig kell újraszületned, amíg a szamszárából, a létkerékből ki nem lépsz. Ez a megvilágosodáskor, vagy felébredéskor következik be.
A nem megvilágosodott személy nem tudja, hány élete volt, azt sem tudja, hogy egyáltalán volt. Csak hallott róla, és vagy elhiszi, vagy nem. Más sem tudja megmondani, ne is kérdezd senkitől, mert csak félrevezetnek.
Olyan emberről hallottam - Sri H.W.L. Poonja -, aki előtt megfelelő tudatállapotban végigvonultak az előző életei, de hogy tudta-e az életei számát, azt nem tudom.
2017. nov. 19. 22:44
6/16 anonim válasza:
Nirvana
2017. nov. 19. 22:54
7/16 anonim válasza:
Kedves kèrdező. Az újjászületès során a tudat megtisztul. Az egó vagyis "èn" leválik. Az egy fèlanyagi lèny amit az elme alkot meg az èlet első pár èvèben. Sokan egèsz èletükben etetik a saját lelkükkel/energiájukkal. A te elmèd nem különálló ès nem egyedi. Azonos azzal amiben vagy. Amikor erre rájössz ès megszünteted a hitbèli ès azonosulási határt kint ès bent között, akkor beszèlünk megvilágosodásról. Az emberi tudat korlátait a hit, mint rendező elv tartja egyben. Ha feloldod az egót, megnyílik az elmèd. A tudatod kapcsolódik, ráhangolódik a teljessègre. Ezen a szinten jönnek bizonyos sziddhik amikor a szívcsakra ès a harmadik szem erősödni kezdenek. Az èter tested, vagyis lelked "erezete" lassan kitisztul. Az energia könnyed áramlása további sziddhiket èbreszt fel amiket règen mágiakènt különleges kèpessègkènt èrtelmeztek. Ezeket bölcsen is használhatod. Ez a folyamat rendkívüli kitartást ès koncentrációt igènyel. Èvekig tart ha elkezded. Az egó az első lecke, le kell győzni. Az egó uralta világ pedig minden mozzanatával erősíti azt amit "èn"-kènt ismersz. Ezèrt vonulnak el az emberek megvilágosodni. Azt mondta egyszer valaki, hogy már több mint 3000 èv óta vagyok itt ezen a bolygón. Eltöprengtem. Ha valódi tudáshoz akarsz jutni, ne kapaszkodj csak egy darabkájába ès ne harcolj a többi rèsze ellen mert látszólag ellentmondanak az általad megismertnek. A világ minden rèszèn el vannak hintve a darabjai ès ha mindet megèrted, össze tudod illeszteni őket.
2017. nov. 20. 01:19
8/16 anonim válasza:
A Buddhizmus szerint több 100 ezer élet alatt jut el az ember a nirvanába.
2017. nov. 20. 08:58
9/16 anonim válasza:
Amíg egyes dolgokat, meg nem tanulunk. Ha valamit nem tanultál meg ebben az életben, vagy elrontottál, a következő életedben, újra feladják a leckét...Addig kell újraszületnünk, míg bizonyos leckéket meg nem tanulunk...
2017. nov. 20. 10:36
10/16 anonim válasza:
Az idő csupán az anyagi lét illúziója, tehát értelmetlen a kérdésed, hogy "meddig". Az, hogy hányadik életed, teljességgel irreleváns a mostani életed szempontjából, hiszen úgy éled le az életed, hogy sohasem lehetsz biztos benne, hogy mi fog következni a halálod után és azt sem tudhatod biztosan, hogy mi volt a születésed előtt...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!