Miért nem érdemli meg minden ember, hogy párja legyen?
Kedves Kérdező!
"Miért nem érdemli meg minden ember, hogy párja legyen?" Minden ember megérdemli. De ez az érdem önmagában kevés. Szükséges, de nem elegendő. Megküzdésről hallottál-e már?
"A próbálkozásaik ellenére csalódások érik őket, folytonos elutasításokba ütköznek." Kommunikáció, emberismeret, empátia stb. Lelki érettség, meleg szív, egészséges Steinberg-háromszög... Folytassam? Mit nem csinálsz elég jól?
"Mi az értelme, hogy szenvedjenek a magánytól egy életen keresztül?" Nincs értelme. Csak sajnos -nap mint nap látom- leragadnak az emberek egy, általuk ismert megoldási módszernél (nem csak partnerkapcsolatra gondolok) és azt ismételgetik halálukig. És csodálkoznak, h nem megy.
Ha mindent megpróbáltál, gondolj arra, h még nem.
Vagy tanuld meg az egyedüllétet élvezni. Az se ördöngösség.
Apropó, az ellenkező nem egy tagjának miért is kéne pont téged választania?
nem ezt mondta, hanem hogy gondolkozz el, hogy MIÉRT.
De a félreértésedből is már egy kisebbségi komplexust lehet kikövetkeztetni. SZerintem dolgozz az önbizalmadon.
tizenkettes vagyok
Kedves Kérdező, azt vársz el a másik nem tagjaitól, amit csak akarsz. Eddig is pont ezt tetted, és látod hova vezetett: boldogtalan vagy egyedül. Tedd föl magadnak a kérdést: tudod-e korrigálni a partnerkapcsolati piaci viselkedésed?
Tudod, akinek van párja, az nem várta el, h felfedezzék benne az értéket. Az az ellenkező nem tudomására hozta, milyen melegszívű, támogató, h alkalmas családalapításra és egyébként is jó fej stb. Röviden szólva megfelelően marketingelte magát. Pl. külcsínt is ápolta, h a nagy értékű belbecs szépen legyen csomagolva. Ez egy versenyelőny a többi, szintén a partnerkapcsolati piacon versengő jelentkezővel szemben. Azért kérdeztem zárógondolatként, miért épp téged válasszon a jelentkezők tömegéből az ellenkező nem egy tagja?
Nem tartom kizártnak, h megütközöl azon, h az üzleti világból származó modellt vittem át ezen életterületre. Leírhattam volna az evolúcióbiológia, a pszichológia stb nyelvén is, de te alkalmas vagy arra, ha érts a szóból. Ha akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!