Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy ha az...

Miért van az, hogy ha az álmomban zuhanok, akkor felébredek?

Figyelt kérdés
Mindig amikor ilyen álmaim vannak, hogy lezuhanok valamiről, akkor sose érek földet, hanem felébredek. Miért van ez?
2017. okt. 1. 22:45
 1/4 anonim ***** válasza:

A zuhanásról szóló álmok összekapcsolhatók a repülésről szólókkal. Először talán lelkesültséget tapasztalsz, majd hirtelen sokk következik. Egyes álomfejtők szerint ez az álom az ágyból kiesés gyermekkori traumájának emlékét őrzi. Létezik egy olyan babona is, mely szerint meghal az, aki földet ér álmában. Noha ez nem igaz, a zuhanásos álmok olykor tényleg figyelmeztethetnek veszély közeledtére. Az álomkutatók egy csoportja szerint az ember képes annak érzékelésére, hogy életének bizonyos területe veszélyeket rejthet, és a tudatalattija zuhanás formájában adja tudtára ezt. Más kutatók szerint a zuhanás arra utal, hogy az illető meg akar lógni egy probléma megoldása elől. A hasonló álom számodra is azt jelzi, hogy nem árt összeszedettebbnek lenned, illetve utánajárnod, melyik az az életterület, melyen úgy érzed, kicsúszott a talaj a lábad alól. Ha szembenézel a problémával, a megoldás egy másik álomban is elérkezhet hozzád.

Én már értem földet álmomban,hallottam a puffanást, éreztem a fájdalmat, ahogy valami meleg (vér) folyik az arcomon, aztán kívülről láttam magam, a mentőket, és ahogy küzdenek, majd közlik, hogy el fogjuk veszíteni, meghalt. Mikor felkeltem, úgy éreztem magam, mintha agyonvertek volna..

2017. okt. 2. 03:41
 2/4 anonim ***** válasza:

,,Halálunk pillanatában egy angyal visz fel minket a mennybe. Sajnos vannak ügyetlenebbek, akik ilyenkor leejtenek.

Érezted már valaha, hogy álmodban zuhansz?"

2017. okt. 2. 06:08
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha nem mélyalvásban vagy, a zuhanásérzést (nem álmot) az okozza, hogy az elernyednek az izmaid, majd hirtelen ismét megfeszülnek valamilyen inger hatására, és ettől a hirtelen rándulástól felébredsz. Ebben az esetben ez nem az álomfejtés kategória, hanem szimpla biosz.
2017. okt. 2. 06:30
 4/4 anonim ***** válasza:

Tobb oka lehet. Az egyik az amit az elozo hozzaszolo irt, ez az amit szimplan ugy hivnak hogy belezuhanunk az alomba, rendeszerint akkor tortenik amikor pont alomba merulunk.

A masik ok az, hogy amikor - vagy mielott - almunkban meghalunk, akkor mindig felebredunk. Es a zuhanas utan ugyebar foldet eres jon, ami halalos.

2017. okt. 2. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!