Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerinted ha meghalunk,...

Szerinted ha meghalunk, választhatunk, hogy a Földön maradjunk kóborolni?

Figyelt kérdés
Vagy mindenképp tovább kell mennünk?

2017. szept. 18. 17:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
61%
Én úgy gondolom, ha meghalunk már semmit nem választhatunk.
2017. szept. 18. 17:43
 2/14 anonim válasza:
61%
Szerintem is ha meghalunk max az emlékünk marad másoknak. Nem valaszthatunk. Ha mégis en huznek..
2017. szept. 18. 17:55
 3/14 anonim ***** válasza:
32%
Nincs túlvilág, ahogy pokol és mennyország sincs. Reinkarnáció sem létezik. Ha meghalsz akkor meghalsz, vége, game over. Megszűnsz létezni. Csak gondold át ezt. Ugye milyen félelmetes? Ezért jó, hogy vannak vallások, mert reményt adnak az embereknek, ugyanakkor kordában is tartják őket.. "jajj neked ha ezt és ezt teszed, a pokolra kerülsz!!!".. ateistaként úgyvélem szükségünk van a vallásokra, nélkülük valószínűleg egymást gyilkolásznák az emberek..
2017. szept. 18. 17:55
 4/14 anonim ***** válasza:
55%
Az első vagyok, azt még hozzáfűzném, hogy szerintem boldogabbak azok, akik hisznek valamiben és talán az ő felfogásuk a jobb, de én sajnos ilyen földhözragadt vagyok.
2017. szept. 18. 18:17
 5/14 anonim ***** válasza:
69%
Aha, a boldog tudatlanság. Én inkább a valóságot akarom megismerni.
2017. szept. 18. 19:04
 6/14 anonim ***** válasza:
52%

Az ezotériában, vagy az istenben hívők szeretik hangoztatni, hogy ők felsőbbrendű faj, mi pedig földhözragadt porbafingók vagyunk. :-))

A kérdésre: mivel halálunk után tudatunk sem lesz, természetesen nem választhatunk. És más sem dönt helyettünk, legfeljebb a rokonaink, hogy temetés, vagy hamvasztás legyen a testünk sorsa.

2017. szept. 18. 19:17
 7/14 anonim ***** válasza:
70%
Az kemèny. A tudat az agy generálja? Ezt nem is tudtam. Akkor lehet, hogy csak nekem nem? :D sehova sem kerül senki. Level up a mindensèg. New game.
2017. szept. 18. 21:02
 8/14 anonim ***** válasza:
3. ÍGY IS EGYMÁST GYILKOLÁSSZÁK AZ EMBEREK!!!!!!!!!!!!!!!
2017. szept. 19. 09:32
 9/14 Waff ***** válasza:
A kérdés jó, sokszor elgondolkodtam én is ezen. Lehet szabad akarat is, de ki akarna itt maradni kóborolni? Szerintem inkább azok maradnak akik képtelenek elfogadni hogy meghaltak, ezáltal képtelenek megbékélni önmagukkal és Istennel.
2017. szept. 19. 13:29
 10/14 thoomas26 ***** válasza:
53%

Amikor a lélek elszakad a testtől, annak rendje módja szerint megjelenik számára a fény, a kapu, mely visszavezet oda, ahonnan leszületése előtt érkezett, a szellemvilágba. Megjelennek szellemi segítői is, illetve korábbi elhunyt szerettei, ha szükségét érzik, hogy segítsék e folyamatot. A léleknek vissza kell térnie, s ha kellőképpen tudatos, ezt meg is teszi - a legtöbb esetben ez történik. A kellően tudatos lélek tudja abban az állapotban, hogy mi a dolga, vagy legalábbis enged a természetes ösztönének és/vagy a segítői szavának.

Azonban nem kellő tudatosságból és/vagy az épp elmúlt életéből valamihez vagy valakihez való túlzott ragaszkodása miatt dönthet úgy (szabad akaratából kifolyólag), hogy itt marad még. Ekkor hosszabb-rövidebb ideig itt ragadhat a köztes térben. Bármi miatt is dönt így a lélek, azt rosszul teszi, magának is és esetenként a hátrahagyott szeretteinek is a legrosszabbat téve ezzel.

Tehát dönthetünk úgy igen, hogy itt maradjunk, de ez inkább egy nem tudatos választás, ami nem egy normális és nem egy természetes állapot, melynek előbb-utóbb vége kell szakadjon. Legfőképpen a saját érdekünkben és jövő beli létezésünket illetően.

Megjegyzem, korábban én is azt gondoltam, hogy a túlvilágban és lelkünk halhatatlanságában való hit tényleg "csak" arra való, hogy nyugtassuk és áltassuk magunkat. Ma már, hogy a kommunikálás is megadatott számomra a szellemekkel, tudom, hogy ennél jóval több van mögötte.

2017. szept. 19. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!