Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért félek a nagyapámtól? És...

Miért félek a nagyapámtól? És mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Igazából nem ismertem jól őt sajnos. Talán ez lehet a baj?

6 éves voltam amikor meghalt és külön éltünk, de jártunk a nagyszüleimhez. Viszont 1-2 évig beteg volt, le kellett vágni az egyik lábát, fél oldala teljesen béna volt, pelenkázni kellett és beszélni is alig tudott. És eléggé rosszul nézett ki. Én nagyjából csak így emlékszem rá, de már ez is homályos. Egy vékony, lógó fejű, fellábú tolószékes bácsi aki a nap nagy részében fekszik vagy bambul maga elé. Soha nem bántott és amikor kicsi voltam talán játszott is velem. Egyre emlékszem amit ha meghallok sírnom kell, a Tavaszi szél vizet áraszt dalt ő tanította meg nekem néhány éves koromban. Rosszat nem mondott nekem róla senki, de nem sokat beszélünk róla valamiért. Most abban a házban lakunk amit a nagyapám épített és élt benne. Betegen is itt élt meg a kórházban és amikor meghalt akkor a mentő az utca végéig ért vele. Tudom, hogy a házban melyik részeken szeretett ücsörögni de azóta persze már rég fel van újítva a lakás és a bútorok is már régen másak. Érdekelnek a szellemek és ha arra gondolok rögtön ő jut eszembe és félek tőle valamiért. Pedig nem tapasztaltam még ilyesmit a házban. Most a nagymamám fényképeit megnéztem és találtam nagyapáról képeket, olyanokat ahol már idősebb volt de még egészséges. Kicsit meghatódtam és ben értem mért félek tőle. Kellemes arcú, fiatalos bácsi van a képeken. Semmi ellenszenv. Mit tegyek, hogy ne féljek tőle? Már 15 éve halott.

2017. aug. 15. 13:02
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem az emberek nagy része, így van ezzel. Hiába szeretsz valakit, ha meghalt és ezt követően viszontlátod az elég sokkoló élmény lehet. Életében gondolom nem féltél tőle. Nem ilyenektől félsz, hogy egyszer csak megjelenik? Pl. este mosakszol a fürdőbe, majd mikor leöblítetted az arcod és felnézel a tükörbe ott áll mögötted. Ha ilyesmi félelmeid vannak akkor szerintem nem is igazán tőle félsz, hanem általánosságban a szellemektől.
2017. aug. 15. 13:26
 2/3 thoomas26 ***** válasza:
91%

Van olyan helyzet, amikor ennyi idő után jelen lehet az elhunyt szelleme, azonban a te esetedben több mint valószínű, hogy nem ez áll a háttérben.

Abban az életkorodban, amikor betegen láttad őt, mély nyomot hagyott benned, nem éppen pozitívat, s ez okozza nálad a tőle való különös félelmedet.

Azonban ezen mindenképpen túl kell lépned. Meg kellene próbálj mindenképpen csak arra az időre emlékezni, amikor még egészséges volt. S meg kell értened, hogy ne a testével, s az ebben az életben vállalt személyiségével azonosítsd őt. Ő is egy lélek, ugyanolyan, mint te, aki ebben az életben a nagypapád szerepét "játszotta". Bizonyára voltatok már együtt előző életetekben is, s még talán lesztek is majd. Azonban az ő élete lejárt akkor, s az, hogy milyen körülmények között, az sajnos a jelen életének része volt.

Mindig az ismeretlentől félünk. Ezért kell megértened, hogy ne úgy gondolj a papádra, ahogy utóbb láttad. Hanem egy lélekre, aki már minden bizonnyal régen a szellemvilágban van, ahol már tervezi a következő életét, de az is lehet, hogy már el is kezdte.

S bárhol is legyen, a lelke valószínű, most nem örül neki, hogy félelemmel gondolsz rá. Ha ezt megérted, s képes leszel változtatni ezen, ha már szeretettel gondolsz rá, s cseppnyi félelem sem lesz benned irányába, hiszen belátod, hogy mennyire is felesleges, akkor azzal neki is nagyobb megnyugvást szerzel.

2017. aug. 15. 13:32
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem ez igazából a haláltól, kiszolgáltatottságtól, való félelem. Próbálj szeretettel gondolni rá, te a rokona vagy miért ijesztgetne?
2017. aug. 15. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!