Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ti mennyit kértek el egy...

Ti mennyit kértek el egy jóslásért?

Figyelt kérdés
Csak érdekelne, ki hogyan áll ehhez a témához. Jómagam ingyen gondoltam, de többen is rám szóltak, hogy ne pazaroljam disznókra a gyöngyöt. Eleinte ezt nem is értettem, de aztán csak leesett, hogy ha már tanultam, és folyamatosan tanulok a tarotról, akkor az rengeteg befektetett időt és energiát jelent, amit nem kellene ingyen adni, pláne olyannak, akit nem is érdekel, csak kíváncsiságból jósoltat. Sokáig úgy gondoltam nem vagyok méltó, hogy pénzt kérjek érte. Többek között ezért is érdekelne, hogy ti kb. mennyit kértek el egy alkalomért? Ez lehet nagyon anyagiasan hangzik, de fogalmam sincs hogyan illik beárazni az ilyesmit. Neten láttam olyat, aki egy tizest elkér egy alkalomért, de olyat is, aki személyfüggőnek írta, illetve olyat is, aki nem árulta el. Mindegyik érthető végül is. Aki őszintén válaszol, azt megköszönöm. Vagy mi van ha egy tábla csokit kérnék mondjuk érte, vagy valami sütit? Kicsit bűntudatom van pénzt kérni.
2017. aug. 14. 10:43
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Persze, hogy rád szóltak, hiszen rontod az üzletet és a többiek hitelességét. Pénzt kell kérni mindenért, amire az idődet, tudásodat áldozod. Ne sajnáld azokat, akik ezért fizetnek. Ha nem neked adják oda a pénzüket, akkor kaparós sorsjegyet, lottót vesznek, vagyis máshol fizetik be a "hülyék adóját". Ha a Szerencsejáték Zrt. kapja azt a pénzt, az államnak megy, akkor meg majd ellopják a politikusok.

Kérjél 5000 forintot egy alap jóslásért, ami érintse az egészség, karrier, párkapcsolat témakört. Semmiről se mondj csak jó dolgokat, fogalmazz kétértelműen, kicsit ködösen, ez alapvető fontosságú. Aztán fel lehet ajánlani szerelmi kötést, karrierrel kapcsolatos mágikus segítséget, meg hasonló hülyeségeket. Az egyszerűbb emberek úgyis elhiszik. Ha meg nem, hát nem. De úgyis kérni fogják ezeket is, és akkor lehet további 5-10 ezer forintokat elkérni. Csak legyen sávozva a dolog, hogy ha valaki az utolsó 5 ezer forintját költené el, akkor meg tudja tenni, ne azért ne keressen fel, mert nálad 10-től kezdődik a szolgáltatás.

Ne csokit, ne sütit kérj, hanem pénzt. Ha valaki ezt aggályosnak tartja, akkor mondd, hogy mittudomén, az "Univerzum Szellemei" mondták neked, hogy pénzt kérj, mert ezzel tudod a saját energiaszintedet fenntartani. Innentől meg is válaszoltad, elfogadják, ha elég határozott vagy.

És azért ne csináld olcsóbban, mert ha mondjuk megtalál a NAV, kapsz egy ellenőrzést, akkor 150 ezer forint a minimum büntetés, de lehet 500 ezer is. Szóval végezz egy számítást, hogy évente kb mennyi embert tudsz lehúzni, és úgy lődd be az árakat. Ha találsz 50 embert, akkor 10 ezer forint a reális, hogy évi egy büntetéssel számolva is legalább nullára kijöjj, ne legyen veszteséges a dolog. De minden évben talán nem kapsz ellenőrzést, úgyhogy pénzt is tudsz vele keresni.

Ne aggódj, rengeteg ostoba ember van, akik lehúzhatóak pénzzel. És tényleg ne sajnáld őket, ők jobban érzik majd magukat attól, ha neked adják a pénzüket. És az a lényeg, hogy jót tegyél velük, nem?

Sok sikert!

2017. aug. 14. 11:31
 2/8 anonim ***** válasza:

Én a helyedben órabérrel számolnék.

mennyi óra munka egy héten, mennyi amitől elégnek érzed a pénzt.

Osztás, szorzás ding-ding

2017. aug. 14. 14:20
 3/8 anonim ***** válasza:
34%
Van bajod tesó. XD szerintem ne kèrj èrte semmit ès sèrtetlen testel ès pszihèvel megúszod.
2017. aug. 14. 16:14
 4/8 Luxorina válasza:
Dolgozz ki egy árlistát, és tartsd magad ahhoz. Ingyen ne dolgozz. A netről tájékozódhatsz, ki mennyit kér. Átlagosan 7-10 ezer ft/ora
2017. aug. 14. 16:37
 5/8 anonim ***** válasza:
Menj inkább dolgozz olyat amivel nem csinálsz hülyèt magadból.
2017. aug. 14. 19:47
 6/8 thoomas26 ***** válasza:

A legokosabban talán akkor jársz el, ha nem szabsz meg árlistát. Először is döntsd el, hogy pénzért szeretnéd csinálni vagy sem. Ez attól is függ, hogy milyen célzattal szeretnéd mindezt csinálni, hogy milyen helyet kívánsz, hogy elfoglaljon az életedben. Ha van főállásod, s ezt amolyan "hobbiként", szabadidődben csinálod, s az a célod, hogy segítsd vele azon embereket, akikkel összehoz a sors, de alapvetően nem vagy rászorulva a pénzre, akkor nem feltétlen szükséges kérned érte. Van a világon más önkéntes munka is, amit az azt végzők nem a pénzért tesznek.

Ha viszont mindenképpen pénzért szeretnéd, akkor pedig a legbölcsebb talán, ha a hozzád fordulókra bízod, hogy mennyit is ér meg nekik a szolgálatod. (Ez esetben valóban fenn állhat adóügyi ellenőrzés lehetősége, illetve egy esetleges elégedetlen ügyfél komolyabb reklamációja. Ezt mérlegelned kell.)

Bárhogy is döntesz, ha szem előtt tartod mindig azt, hogy csak olyat teszel másokkal (és magaddal), amit szeretnéd, ha mások tennének veled, akkor biztosan jól döntöttél.

2017. aug. 15. 08:29
 7/8 Noblesse Oblige ***** válasza:

Sosem kértem pénzt.

Egyrészről, mert nem hivatásszerűen csináltam. Másrészt, én mindig játéknak tekintettem ezt. Szóval úgy álltam hozzá mint egy közös pókerpartihoz. Mindenki jól érzi magát, van egy kis izgalom, azt ennyi.

A köziskolás koleszban sokan jártak hozzám, mert jó eséllyel bejöttek a "jóslataim", de én sosem gondoltam erre úgy, mint valami amiért fizetni kéne. Amikkor rászántam az időt, akkor én is jól szórakoztam, meg a diáktársaim is.

2017. aug. 15. 10:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Azt mondod ismered a tarot kártyákat. Miért nem nézed meg a lapjaidat? Lehet segítene a döntésben.
2017. aug. 16. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!