Ha tudományos magyarázatot találnának a halál utáni életre, akkor az emberiség mekkora része követne el öngyilkosságot?
Tegyük fel, hogy tudományos magyarázatot találnak a halál utáni életre. Tegyük fel, hogy a tudományos magyarázatot az egész emberiség számára nyilvánosságra hozzák, a bizonyítékot ismertetik, mindez pedig természetesen megrengeti az egész világot, hogy a földi életnek van valahol egy folytatása, amit el is kezd a tudomány tovább kutatni, további kísérleteket kívánnak folytatni az "odaát" további megismerésére. Mit gondoltok, ezen információ hogyan hatna az emberiségre? A földi szenvedést egy pillanat alatt meg lehetne állítani, ha az ember öngyilkosságot követne el. A szegény megszűnne szegény lenni, a halálos beteg reményt kap, hogy a túloldalon egészséges lesz, aki rettegésben él, az nyugalmat találhat. Mit gondoltok az emberiségre milyen hatással lenne ez? Hányan követnének el öngyilkosságot ezen információ birtokában?
Ha tisztában lennénk a halál utáni élet információjával, akkor azt érdemesebb lenne elhallgatni az emberiség elől? Jogunk van elhallgatni? Véleményem szerint beláthatatlan következményei lennének, ha egy ilyen információ kiderülne. Mit gondoltok?
# 2
Melyik a keresztyén meg a biblia alapú vallások gondolják rossznak az öngyilkosságot?
Erről van egy film, aminek meg is csináltam a feliratát https://www.youtube.com/watch?v=wE8uqTIciP4
Egyébként én hiszek a halál utáni életben. Persze egyöntetűen azt sem bizonyították még be, hogy csupán az agy játéka lenne. Tudom miről beszélek, mert nem sokkal születésem után agyi oxigénhiány miatt (hypoxia) kb 1 percet töltöttem a klinikai halál állapotában, és a mai napig emlékszem rá. Sőt, gondolkodni is tudtam, és láttam is.
De itt egy elég meggyőző video erről: https://www.youtube.com/watch?v=ZzMVyzoObpg
Nagyjából (mivel én nem voltam ennyi ideig "halott") tudom igazolni az itt elhangzottakat.
#11-es, az öngyilkosságot mindegyik vallás elítéli! Az emberölés akár embertársainkkal, akár magunkkal csináljuk, az ölés marad.
Kivéve persze az iszlámot, ami szerint hittérítés céljából az öngyilkos merényletek díjazandók is.
# 13
Az iszlám azért gyilkol mert ők azt vallják hogy megszabadítanak téged a bűnös élétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!