Hogyan működne az időutazás?
Brian Cox professzor a Doctor Who című sorozatot felhasználva csinált egy előadást a témában. Einstein elmélete alapján magyarázza, hogy hogyan létezhetne és hogy igazából miért nem létezik időutazás még
Ez az egyik videó az előadásából, de én magyarul is láttam valamelyik csatornán régebben.
Jó téma.
Tegyük fel, hogy van egy időgéped és te 2017 július 30.-án 13:00-kor előre utazol az időben mondjuk 2027 július 30. 13:00-ra.
Te egyáltalán nem láthatod a balesetet, magyarul nem találkozhatsz magaddal, mivel te 2017 július 30.-án 13:00-kor eltűntél.
Azaz a két dátum között, te nem léteztél.
Egy olyan jelent (számodra jövőt) látnál, amiben te eltűnt személy vagy. Ha találkoznál ismerősökkel, család tagokkal, akkor eléggé meglepődnének, hogy hol a bánatban voltál 10 évig és miért nem öregedtél, ráadásul sok minden megváltozhatott az eltűnésed miatt (pillangóhatás).
Ha pedig visszautazol a saját jelenedbe (2017 július 30.-án 13:00-kor), az általad látott jövő, nem fog megtörténni, mivel nem tűntél el.
Ez a gondolat menetem csak akkor igaz, ha te személyesen utazol. Ha pl egy kamerát vagy hasonló rögzítő berendezést küldenél a jövőben, akkor láthatnád magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!