Létezhetünk egy másik univerzumban?
Úgy értem, hogy most azt tapasztalom ami, de lehet pár univerzumban, meg mást, és így a lelkünk mindent megtapasztal.
megjegyzem a reinkarnációban hiszek. :)
köszönöm.
De nem értem, miért vágyódom vissza a múltba.
Annyi emlékem van csak, hogy egy jéghideg helyen belépek egy kocsmába, aminek, rénszarvas volt a kilincse.
mindig ezt álmodom, nem értem.
Univerzum szoros értelemben véve csak egy van. Ennek az egynek a határairól, kiterjedéséről sincs elképzelésünk, mivel a fénysebesség véges, és így az Univerzum peremvidékeiről még nem érhetett ide a fény a keletkezése óta.
Beszélhetünk multiverzumról is, de ha van ilyen, egy másik univerzum és miénk között hogyan és miként lehetne bármilyen kapcsolat, az kérdéses.
Jó, értem én, hogy van akinek a lelke már mindent tud, akkor mondjuk közölhetné a tudósokkal az ismereteit, talán tudnának vele mit kezdeni.
A reinkarnáció eleve bukta egy olyan rendszerben, ahol a populáció nő.
"A reinkarnáció eleve bukta egy olyan rendszerben, ahol a populáció nő."
"Egyes lelkek egyszerre több testben is inkarnálódnak, hogy gyorsítsák a fejlődésüket azzal, hogy egy időben több életet tapasztalnak meg."
A reinkarnáció hívők megoldották.
Kezdhető ott hogy még az sem bizonyítható hogy van egyáltalán lélek. Az olyanok mint S. Hawking akik a lélek és Isten létét is tagadják azt mondják hogy az emberek csak automaták a Föld legfejlettebb biokomputerével (az emberi aggyal) a fejükben és minden cselekedetük csak reakció a környezetükre és az érzések is csak a biológiai alapprogram végrehajtását ösztönzik (a társadalomban és ezáltal az evolúcióban a jobb pozíciók elérését és a szaporodást).
Vagy mi a tudat? Hivatalosan nem más mint ennek a biokomputernek az a képessége hogy felfogja hogy létezik vagy hogy kicsoda ő és hogy egyszer meg fog szűnni (meghal). Ezek a fejlett biokomputerek képesek saját maguk számára létrehozni azt az illúziót hogy többek puszta anyagnál. Ettől kezdve beszélhetünk lélekről de mint látható a lélek csak az agy illúziója. Egyszer a mesterséges intelligencia is el fogja érni ezt a szintet és ugyanígy azt fogja hinni hogy lelke van. Ott már lesz lélekvándorlás mert a mesterséges intelligencia könnyen át tudja majd tölteni magát egy másik testbe. Hacsak nem a most élő emberek is ilyen mesterséges intelligenciák egy hihetetlenül fejlett szimulációban mert egyre inkább bebizonyosodik hogy a világegyetem valamiféle projekció. Ha ez igaz akkor valóban létezik már most is reinkarnáció.
Persze, a bökkenö csupán egy.
A lélek az érzelem, a szellem ruhája.
Ha pedig egyszerre több testben lakozik, egy-egy testre kevesebb értelem és érzelmi töltöttség jut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!