Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Lehet hogy az elmebetegség...

Lehet hogy az elmebetegség nem is betegség?

Figyelt kérdés
Azon gondolkodom egy ideje hogy mi van akkor ha azok akik hangokat és hallucinálnak nem is betegség hanem egy képesség,valami kapcsolat képesség egy magasabb szinttel.A pszichiátria még gyerekcipőben jár és sok mindent nem tudnak az elme működéséről.Meg olvastam hogy az agyunknak csak a bal agyféltekét tudjuk használni.Lehet ők többre is képesek,az előrébb járnak az evolúcióban,vagy esetleg ez valamilyen kapcsolat felsőbbrendű lényekkel mint a harmadik szemes látás?
2010. máj. 15. 06:08
 1/10 anonim ***** válasza:
76%

Ha neked is lett volna ilyen hozzátartozód,nem tennél fel ilyen kérdést.

Az elmebetegeket ne hasonlítsd össze azokkal, akik összeolvasnak minden ostobaságot,ezért hisznek a szellemekben,démonokban,és hallanak hangokat.

Az utóbbiaknál csak beképzelés,mánia az ilyen hit ( az pedig sokat számit),de az élet egyéb területén teljesen normálisan viselkednek. Ellátják önmagukat,nem veszélyesek másokra.

Az elmebetegek viszont ön- és közveszélyesek,akkor is,ha nem agresszívak. Ha nem kezelik őket megfelelő gyógyszeekkel,akkor nem lehet együttélni velük. Még gyógyszer mellett is állandó felügyeletre szorulnak. Csak a saját mániájuk érdekli őket,nincs veszélyérzetük, nem képesek még alapszinten sem ellátni magukat. Soha nem tudhatod,mikor gyújtják fel a házat,mikor sebzik meg magukat,vagy éppen másznak fel a bútorokra, valamilyen- csak általuk gondolt cél érdekében. 10 évig volt ilyen betegem, együttélni vele nagyon megterhelő volt,pedig szerencsére csak ártalmatlan mániája volt,és nem volt agresszív.

A linked első része pedig nem újdonság. A középkorban,amikor hittek a boszorkányokban,szellemekben,rontásokban és hasonló ostobaságokban, az elmebetegeket is tisztelték. Sőt azokat is,akik epilepsziásak voltak. Még a háború előtt is szinte minden falunak-városnak volt egy-két "bolondja."

De azt azért tudták az emberek róluk,hogy ők nem normálisak.

Néha beleolvasok az itteni írásokba,és nem értem,hogy értelmes emberek miért térnek vissza a középkorba? Aki hisz az ilyesmikben,annak a lelkivilága,érzelmi élete sérült. Nem néznek szembe a valós problémáikkal,ezért menekülnek a szellemekhez,démonokhoz stb.

2010. máj. 15. 07:04
 2/10 anonim ***** válasza:
81%

A válasz megírásának időpontja: ma 07:04

a világmindenség hatalmas, aminek mi töredék részét tapasztaljuk, honnan tudod, hogy nem léteznek szellemek, démonok és hasonló ostobaságok?

én sem hiszem el, abban a formában, ahogy sok helyen leírják, elmondják(repkedő, ilyesztegető lepedők. meg vasvillás szarvas piros patás emberek) de ember, ha te egy ekkora világegyetemben nulla esélyt adsz azoknak a dolgoknak amiket nem tudsz megtapasztalni, akkor ne is haragudj, de te vagy az ostoba.

2010. máj. 15. 07:43
 3/10 anonim ***** válasza:
76%

Kit tekintheünk normálisnak?

Egy nem normális világban aki "normális" az sem az. Remélem érthető mit akartam mondani. Az előttem szóló úgy tűnik nem hisz sem a szellemekben, sem az angyalokban sem a démonokban. Pedig jópár földhöz ragadt szellem fényképe elérhető az interneten. És ezek egy része igaz hamisítvány, de sok nem az. A pszihiátriai betegek egy része szellem által megszállt. És ő irányítja. Vanak persze olyanok is akiken már nem lehet segíteni, sajnos. Azt hogy ez képesség lenne gyorsan felejtsd el, mert nem az! Ezen kívül vannak persze olyan emberek, akik látnak, hallanak, vagy éreznek. Viszont ők nem betegek. Bár a többség hallani sem akar, arról hogy egyáltalán van ilyen. Tehát mégegyszer: Kit tekintheünk normálisnak?

Egy nem normális világban aki "normális" az sem az.

2010. máj. 15. 07:50
 4/10 anonim ***** válasza:
84%

"Meg olvastam hogy az agyunknak csak a bal agyféltekét tudjuk használni."

- Itt kezdődik a tárgyi tévedés. Másrészt nem nevezném evolúcióban való előrébb járásnak, ha valaki nem képes az önlálló illetve más emberekkel való életre, ami sokszor az elmebetegséggel jár.

Meg egyébként volt egy Herbert Mullin amerikai ember, akinek szintén halluciinációja volt: hangokat hallott, miszerint ha embereket öl, ezzel megakadályozza a kaliforniai földrengést. Így is tett; 13 emberrel végzett. Persze azóta is volt ott földrengés...

2010. máj. 15. 08:10
 5/10 anonim válasza:
91%
ez egy ökörség. az elmebetegség igenis komoly betegség és kezeltetni kell sürgősen. valamint nem bedőlni mindenféle ezoterikus marhaságnak.
2010. máj. 15. 08:18
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen is meg nem is. Szóval az elmebetegség, vagy ahogy én hívom, pszichés betegség (kialakult, hajlam, ami előjön - anyukámnál volt ilyen, amikor idegileg nagyon kimerült, és már nem tudta, mit csinál, szerencsére meggyógyult) vagy pszichés fogyatékosság (veleszületett), ezek valóban betegségek, és zömében fizikai dolgok is kísérik (pl. epilepszia), de tény az is, hogy sok olyanra is rásütik, hogy elmebeteg, ha nem is az, csak "eltér az átlagtól", és a "társadalmilag elfogadottól", vagy egy bizonyos közösségben elfogadottól.
2010. máj. 15. 08:42
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen ez már nekem is eszembe jutott, meg is ijedtem rendesen, de aztán arra gondoltam, hogy ez nem lehetséges, mert az elmebetegeknek az agyában kimutatható az eltérés, tehát hogy betegség van... Ettől függetlenül viszont vannak olyan emberek, akiknek tényleg valami "képessége" van, és emiatt zárják őket pszichiátriára... De ők kevesen vannak énszerintem.
2010. máj. 15. 08:47
 8/10 anonim ***** válasza:
26%
ezek nem normálissak csak annyit mondok mennyenek el orvoshoz
2010. máj. 15. 09:37
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
09:37 - Te meg nyelvtan tanárhoz. :-)
2010. máj. 15. 09:45
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Az elmebetegség orvosilag diagnosztizálható és vannak kifejezetten arra utaló tünetek.

Tehát egy valamire való pszichiáter meg kell tudjon külömböztetni egy valódi elmebeteget vagy lelkibeteget egy olyan embertől,aki símán csak furcsa jelenségeket tapasztal.

De egyik baj az,hogy sajnos nem minden orvos iyen ügyes,másik baj pedig,hogy vannak emberek,akik tájékozatlanok a spirituális dolgokban vagy egyszerűen csak szkeptikusok,ha furcsa dolgot tapasztalnak,inkább elfogadják halucinációnak,mint természetfeletti jelenségnek.És ezzel saját magukat segítik a diliházba...

El kell fogadni,Több dolog van a világon,mint amit mi most felfogni vagyunk képesek...

A távoli múltban természetesnek vették az emberek ezeket a "különleges"képességeket.De időről időre jöttek olyan korok,rendszerek,mikor elítlendő dolognak tartották azt,ha valaki eféle képességekkel rendelkezik(például boszorkányüldözés)és ezzel valószínűleg sikeresen elnyomták sok emberben ezeket a természetes képességeket.

A jobb agyféltekét is tudjuk használni.Van akinek a jobb,van akinek a bal a domináns .Egyik a racionálisabb gondolatokért,másik félteke a művészeti érzékért feleős inkább.

2010. máj. 15. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!