Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Valaki volt a hátam mögött?

Valaki volt a hátam mögött?

Figyelt kérdés

Tegnap be akartam kapcsolni a telefont. Mielőtt bekapcsoltam volna,azelőtt a fekete képernyő visszatükrözödésében észrevettem egy arcot a jobb vállam fölött. Nem volt sok időm megnézni,mert megijedtem és elugrottam (de visszanéztem,és ott nem volt ott senki). De azt megfigyeltem,hogy fehér bőre volt és sárgás szeme.

Visszamentem a szobába,és akkor hülyeségnek gondoltam,hogy valaki lett volna mögöttem. Arra gondoltam,hogy azt a maszkot véltem arcnak,amit a testvérem készített gipszből a rajzfoglalkozáson. De aztán rájöttem,hogy az akönyvespolc legtetején van felakasztva. Nem lehetett közvetlen a vállam felett. Arra is gondoltam,hogy valami más tárgyat véltem arcnak. De körülnéztem,és semmi nem hasonlított. Visszaálltam ugyanoda,és megint a telefonba néztem,de akkor már nem láttam semmit. Eddig szkeptikus voltam,de mostmár nem tudom...

2017. ápr. 29. 12:41
 1/7 anonim ***** válasza:
90%

Ha szkeptikus vagy és látsz egy arcot, és ettől mindent megkérdőjelezel, akkor nem vagy szkeptikus.

Ha szimplán bebeszélted magadnak (akár tudat alatt), hogy mi lenne, ha ott lenne mögötted egy arc, akkor szimplán megjátssza veled a tudatod.

2017. ápr. 29. 14:16
 2/7 anonim válasza:
50%
Szerintem a saját tükörképedet láttad.
2017. ápr. 29. 14:32
 3/7 anonim ***** válasza:
71%
Igen! A rézfaszú bagó!
2017. ápr. 29. 14:43
 4/7 A kérdező kommentje:

#1 lehetségrs

#2 biztos nem. Akkor háttal láttam volna valakit. És nincs tükör ott.

2017. ápr. 29. 16:06
 5/7 thoomas26 ***** válasza:
78%

Ezt így utólag szinte lehetetlen megmondani. Ugyanúgy lehetett is mögötted valaki és ugyanúgy be is képzelhetted magadnak. Ha tökéletesen rekonstruáltad a szituációt, és nem találsz rá racionális magyarázatot, akkor nem biztos, hogy csak képzelődtél volna, de hangsúlyozom, félelmeddel is teremthetsz magadnak egy ilyen látványt. Talán a választ éppen te tudhatod a legpontosabban megadni magadnak, hiszen te érzed a legjobban, hogy mit gondolsz arról a pillanatról - tényleg valóság volt?

Egyébként mindenki csak addig szkeptikus (már aki az), ameddig valamilyen, számára sem megmagyarázható élményt nem él át.

2017. ápr. 29. 18:46
 6/7 anonim ***** válasza:
56%

Ez a jelenség a pareidolia (ha valaki mindenben és mindenhol arcokat vél felfedezni). Az ellentéte a prozopagnózia (arcvakság).

dr Jacob Scarface kutatásai szerint a legtöbb ember a két véglet között van valahol.

Nézd meg a következő tesztet és írd meg hogy mennyi képen véltél arcot felfedezni:

[link]

2017. ápr. 29. 23:51
 7/7 A kérdező kommentje:
#6 én mindből ki tudtam nézni.
2017. ápr. 30. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!