A fekete lyukak, lehetnek átjárók egy másik univerzumba?
Sőt, szinte biztos vagyok abban, hogy nem csak a Földön van élet.
Különben gondolod, hogy a több ezer bolygó és csillag csak azért van az égen, hogy nekünk legyen mit bámulni???
És nem kell ahhoz elmenni másik univerzumban, egész biztos, a miénkben is van jónéhány bolygón értelmes és kevésbé értelmes élet. :))
Ebbe biztis vagyok de tegyük fel hogy 2000millió fényévröl néznek minket az idegenek. Akkor sem látnak minket. A távolság torzitt. És lehet hogy ezért nincsen itt senki - semmi.
Pl ha a napunk ebben a pillanatba kihunyna. Csak 8 perc múlva vennénk észre mert az a idő amire a fénye ideér. És addig sztem semmi valtozást nem látnánk amig lenem tellt a 8 perc.
Ez által biztos hogy van élet valahol. De sokkal kissebb esélyel találjuk meg.
"
Különben gondolod, hogy a több ezer bolygó és csillag csak azért van az égen, hogy nekünk legyen mit bámulni??
"
Nem. Valaki ezt kitalálta, hogy ez egoizmus. Nem az. Attôl mert üres, nem miattunk üres.
Van élet csak ritka. Sztem nem arra gondolt hogy nincs.
De pl lehet egy bolygón 20ezer fényévre és 21ezer éve van meg a fajuk. Akkor primitiv eszközt használó buta lényeket látnák távolbol. De ahogy közeledünk annyival gyorsabban látjuk a történéseket. És mire odaérünk addigra lehet láttunk egy okos fajt csak mi láttuk butának a távolsag miatt.
Kismilliószor elmondták már, hogy a Földön azért tudott az élet kifejlődni, mert pontosan megfelelő távolságra vagyunk a saját Napunktól ahhoz, se túl hideg, se túl meleg ne legyen itt, minden oké ahhoz, hogy az élethez ami szükséges (jelenlegi ismereteink szerint), itt meg van.
És gondolod, hogy a sok millió csillagtól = Naptól csak a mi bolygónk Földünk kering pont a megfelelő távolságra!!! Egész biztos, hogy nem vagyunk egyedül, egész biztos, hogy vannak még az univerzumban máshol, mások is, max. nem pont ilyen fizikai testben, de hogy valamilyen értelemmel rendelkezők.
Éppen valamelyik nap volt a net-en egy cikk fotókkal, stb. hogy (talán a Neptunusz???) 2 bolygóján is találtak olyan viszonyokat, amelyek a földi élet feltételeinek IS megfelelnek. Csak csalafinta módon több méter külső jégréteg alatt!!! Műszerekkel bemérték, hogy alatta ugyanaz a szabad légtér, ugyanazokkal az alkotórészekkel, mint ami itt is van nálunk...
Egyébként a Sprektum szokott ilyen tartalmú műsorokat sugározni. Figyeld a műsor kiírást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!