Miért nem tanítják hittanon azt, amikor az angyalok leszálltak a földre és állítólag emberekkel házasodtak?
Szia!
Szerintem azért nem tanítják hittanórán,mert erről a Bibliában csak nagyon kevés információ van.Egyébként az 1Mózes 6/1-4 ben találod ezt,amit leírtál.
Nekem az a véleményem,hogy az eggyik ok ez lehetett,hogy özönvízzel pusztultak el az emberek Noé idejében,hogy ezek az Isten fiaknak,vagyis angyaloknak a nők gyermekeket szültek.Azt sem tartom kizártnak,hogy ezekből a kapcsolatokból születtek az óriások,amit az 1 Mózes 6/4-ben olvashatsz.
De az biztos,hogy angyalok voltak ezek az Isten fiak,mert a Júdás apostol levele1/6 azt mondja.
És az angyalokat is,akik nem tartották meg fejedelemségüket,hanem elhagyták az ő lakóhelyüket,a nagy nap ítéletére örök bilincseken sötétségben tartotta.
Tehát ebből az igeversekből csak következtetni tudunk,hogy mi történhetett.
Remélem tudtam neked segíteni.
A hittan óra, mint minden másé is, a hit ALAPJAINAK megtanítása.
Az általad említett 'esemény' a hit alapjai számára mellékesek.
.
"emberekkel házasodtak"
Fogalmi zavar, ugyanis a hit szerint a "házasság" Isten áldásával történik.
Szerintem is azért nem esik szó róla és azért nem tanítják, mert kevés információ van róla.
Pedig a bűn terjedését, szerteágazását nagy részben nekik köszönhetjük. Egy-két Apokrif iratokban lehet olvasni róluk.
Utódaik lettek az ún. óriások, szálas emberek, akik Noé idejét követően ismét felbukkantak.
1.Móz 6,4.
4.Móz 13; Anák fiai
5.Móz 2; 3; Szálasok Anákok Óriások Básán fejedelme
Józsué és Sámuel könyvében és az 1.Kron.20.-ban is olvashatunk az Angyalok utódairól, oriásokról, szálas emberekről, Anákokról, Anák fiairól.
Tehát a bűnbe esett, testet öltött bukott angyalokról keveset olvasni a Bibliában, ám utódaikról annál többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!