Mitől látok a jövőbe/vannak következtethető megérzéseim?
Konkrétan...
Rengetegszer fordul elő olyan, hogy gondolok egy dologra, és egy ahhoz hasonló dolog történik a közeljövőben.
Itt egy példa:
Kollégista vagyok, ezért szinte semmi kapcsolatom a televízióval. Egy pénteki este (már otthon voltam) rajzolgattam egy füzetbe a tévé előtt. Hirtelen ismerős volt egy magyar film, így gondoltam, hogy biztos annak a reklámja megy. Felnéztem, de nem az volt. A következő reklámnál pedig annak a filmnek a reklámozása volt, amelyikre az előzőnél gondoltam!
Volt a sok közül egy másik is, amire tényleg nem találtam semmi magyarázatot:
Egy hétfői délelőtt azon gondolkoztam, hogy milyen zűrzavart okozna kis városkámban egy vonatbaleset (kisiklik a vonat stb.). Majd délután édesanyámmal beszélgettem, aki azt mondta , hogy valakit elütött a vonat azon a napon délelőtt (pont a gondolatmenetem felvázolása előtt pár perccel).
Egy kicsit hosszú lett :/
Rengeteg eset volt még, de az utóbbit nagyon ki tudnám emelni...
A tv reklám / filmajánló beépült a tudatalattidba, ez pedig előjött miközben rajzolgattál a TV előtt nem nagy cucc.
Egy vonat kisiklása mióta mérhető ahhoz, hogy elcsap valakit a vonat? Ez olyan mint Nostredamus jóslatai, rálehet húzni bármire ha eléggé kicsavarjuk az értelmét..
Nem épülhetett be a tudatalattimba a filmajánló/reklám, ha nem is nézek tévét és azt a reklámot még sose láttam.
Nem hinném, hogy bármilyen képességem lenne, csak egyszerűen félek, hogy mi van, ha mégis.
Mivel elméletileg táltos vagyok (egy plusz fog társasága miatt :D )
De tényleg nem szeretnék annak betudni semmit sem.
És abban is igazad van, hogy a vonat kisiklása és a vonat elé való ugrás között nincsen sok összefüggés, de ha belegondolunk, hogy pár perc vagy pár másodperc választhatta el a két eseményt, az (számomra) eléggé kétségbeejtő.
Arra gondoltam, hogy a környezetedből érkező információk feldolgozásra kerülnek még ha nem is tudatosan de a tudatalattidban igen, és a puszta tényekből már lehet következtetni a bekövetkezendő dolgokra.
Ez nem több, mint a determinisztikus logika / világnézet kamatoztatása, nem pedig ember / természetfeletti képességek kamatoztatása vagy felszínre törése..
Olvass Conan Doyle-t és rájössz, hogy a puszta tények megfigyelésével milyen briliáns és pontos következtetéseket lehet levonni, míg ezek majd légből kapott tippeléseknek fognak tűnni. Például balesetek mindennap történnek, neked aznap eszedbe jutott egy film vagy valamilyen személyes sérelem kapcsán, hogy milyen rossz lenne ha történne egy ilyen a városodban és láss csodát.
Én néha beszélgetés közben tudom előre, hogy melyik mondat után mi fog következni. Volt már olyan hogy veszekedést sikerült így elkerülni. Évente 1-2 alkalom, de elég érdekes. Nem megérzés alapon, hanem lejátszódik bennem az egész szituáció.
Gondolom van rá tudományos magyarázat. Hülyén hangzik, de szerintem az eddigi tapasztalatok alapján az agy kreál egy kisfilmet, vagy valami ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!