Indigó gyerek lennék?
Attól függ mennyi idős vagy. Ha 10 és 20 között, akkor ne vedd komolyan ezeket a teszteket, ugyanis a kamaszkor hormonjai ugyanolyan életérzéseket és ezáltal viselkedést eredményeznek, ami könnyen összetéveszthető ezzel.
25 éves kor előtt ezzel kifejezetten káros is lehet foglalkozni, ugyanis ezen időszak előtt a fent említett nagyon hasonló attitűdök miatt még ez nem dönthető el tesztekkel.
A leghitelesebb az, ha valaki egyáltalán nem is találkozik ezzel a fogalommal addig, amíg a felnőttkort el nem éri és nem áll rá valami pályára, hogy aztán rácsodálkozhasson "őszintén és ártatlanul" arra, hogy esetleg egy ilyen "csoportba" tartozik. Ha korábban próbáljuk ennek jeleit felfedezni magunkon, sajnos saját magunkat húzhatjuk csőbe, különösen ha azt gondoljuk, hogy ez valami húdekülönlegessé tesz bennünket és ezáltal kissé csőlátásúakká válhatunk a világ valós eseményeit és a benne elfoglalt szerepünket illetően.
Szóval eléggé számít, mennyi idősen tesszük fel a kérdést, hiszen tizenévesen nagyjából mindenki kreatívnak, különlegesnek, megnemértettnek, szabályoknak megfelelni nem tudónak, forradalminak, igazságszeretőnek, harcosnak, világmegmentőnek stb. érzi magát. :D
Ellenben ha ezekről mit sem sejtve az illető tényleg világmegmentéssel foglalkozó életpályát választ magának (pl. igazságügy, környezetvédelem, társadalomvédelem, kreatív szakmák egy része, önkéntesség stb.) akkor már elmondhatjuk, hogy nem csak érzelmi, tinédzserkori életérzésről van szó, hanem sokkal inkább megfelel egy "leírt kórtörténetnek" a dolog. :)
Egyébként jellemző módon, akik valóban indigók és esetleg ezt tudják is magukról, azok abszolút nem tulajdonítanak neki jelentőséget, mivel sokkal elemibb az a spiritusz bennük, amivel az életüket élik, mintsem azzal foglalatoskodjanak, hogy MIÉRT élik úgy az életüket, meg magyarázatokat keressenek a motivációiknak. Vagyis akár az is lehetne egy igazi indigó jellemzője, hogy magasról letojja, hogy ő indigó. :D
És ebben van is valami, hiszen annyira erős lehet ez a láng belül, hogy ezek az emberek tényleg teljesen hitelesen, egész lényükkel, minden energiájukkal azzal foglalkoznak, amiben hisznek (legyen az foglalkozás, vagy önkéntes világonsegítés, vagy akár család - mint a jövő társadalmának egy jó háttér biztosítása...), ahelyett, hogy bármi ilyesmi elméletre fordítanák az energiát, elvéve azt a tényleges feladatuktól.
Köszönöm a választ!
Tizenkettő éves vagyok, és mindenki azt mondja, hogy a koromnál sokkal idősebbnek nézek ki (a tudást illetően, nem kívül), a történelem minden szava úgy ragad meg bennem, akár, ha egyszer is olvasom csak, hogy örökre megjegyezem.
Az emberi agynak/szervezetnek bámulatos képességei vannak, ezt egész életében mindenki megtapasztalhatja. Pl. ismerek egy srácot, akiről tök véletlenül derült ki alsó tagozatban, hogy nem tanult meg olvasni, mert egyszerűen hallás után mindent megjegyzett elsőre és vissza tudott mondani több oldalas meséket meg tananyagokat, mintha "olvasná" a könyvből. :) Aztán egyetemi éveire sajnálatos módon elmúlt ez a képessége. :D Sokszor észre sem vesszük, egyáltalán nem tudatos, hogy az agyunk mennyi mindent megjegyez, olyan dolgokra is emlékszik, és azokkal is kalkulál, amik a háttérben történtek, amikre gyakorlatilag nem figyeltünk oda. Néha rajta tudjuk kapni magunkat, ha pl. pont becsukjuk a szemünket mielőtt belecsapódna egy faág meg ilyenek, hogy ez nem lehetett véletlen, valahogy az érzékeink érzékelték és elindították a megfelelő parancsot a védekezésre, vagy kikerülünk valamit ösztönösen, amit nem tudatosan jegyeztünk meg, hogy ott van és veszélyes.
Ilyen fizikai/biológiai tulajdonságai mindenkinek vannak, sajnos ebből nem lehet ilyesmire következtetni, de magamat ismételve, ez amúgy is leginkább azután - visszamenőleg - derülhet ki, ha valaki már felnőtt, dolgozó emberré lett.
Korábban viszont ha egy fiatal belelovalja magát ebbe, annak sajnos megvan a veszélye, ha erőlteti azokat az "indigóknak tulajdonított" tulajdonságokat és életpályákat, ami amúgy nem lenne a sajátja, ahelyett, hogy tényleg az igazi tehetségeire, örömeire koncentrálna, amivel majd egy kiegyensúlyozott felnőtté válhat.
Eddigiekből nem derült ki.
Beszéljünk és kiderítem. Egyébként én az vagyok és vannak ily ismerőseim.
"Egyébként én az vagyok és vannak ily ismerőseim."
Nem akartok irodai munkát vállalni? Néhány plusz indigó mindig jól jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!