Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi lehet a halál után?

Mi lehet a halál után?

Figyelt kérdés

lehetséges hogy semmi? hogy megszűnik a tudatunk is és a gondolataink is? vagy ti ezt valószínütlennek tartjátok?

félek attól hogy mi lesz miután meghalok.. vallásos nem nagyon vagyok, de jó lenne, ha tényleg lenne egy mennyországhoz hasonló túlvilág, ahová magunkkal vihetnénk minden emlékünket és gondolatunkat.

vannak ilyen klinikai halálos interjúk, de gondolom azokat csak azért látták mert nem voltak teljesen halottak, és még az agyuk képes volt egy képzelgést generálni.

szerintetek mi a legvalószinűbb? vagy ti miben hisztek?

2016. júl. 3. 20:55
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
66%
A halál után temetés szokott jönni.
2016. júl. 3. 21:35
 2/19 anonim ***** válasza:
26%
Majd a temetést követi a gyász.
2016. júl. 3. 21:35
 3/19 anonim ***** válasza:
51%

A halál számomra egy olyan jelenség, amitől rettegek, pánikrohamaim vannak tőle, iszonyatos félelemmel tölt el még a gondolata is.

Emlékszem arra az estére, amikor homlokon ütött maga a fogalma, a tényleges valója, és ironikus, hogy pont a Szomorú vasárnap hallgatása és post mortem képek nézegetésének hatására történt. Aznap remegve mentem át a testvéremhez, mert nem bírtam a gondolataimmal, és aznap este semmit nem aludtam, csak ezen bírtam kattogni. Azóta pedig minél többet gondolok rá, annál jobban félek tőle.

Véleményem szerint a halál után semmi nincsen. Lebegünk a nagy feketeségben, a semmiben, tudatunkon kívül az örökkévalóságig. Örökkön-örökké. Nincs Mennyország, Pokol, Purgatórium, Nirvana, reinkarnáció. Ez természetesen a szubjektív véleményem, és én lennék a legboldogabb, ha valaki meg tudna győzni arról, hogy igenis van valami lelki dolog utána, nem csak a feketeség. Őszintén szeretnék hinni benne, de sajnos a fentebb leírt lehetőséget tartom a legreálisabbnak.

2016. júl. 3. 22:01
 4/19 Ozmium42 ***** válasza:
63%
Sem lebegés, sem feketeség: semmi. Nem ijesztő, nem unalmas, mert ezek az érzések sincsenek már. A tudat alkalmatlan arra, hogy elképzelje, milyen az, amikor nincs tudat. Viszont amikor alszol, és nem álmodsz, az hasonló "élmény". Semmilyen.
2016. júl. 3. 22:04
 5/19 anonim ***** válasza:
54%
3-as, elsősorban neked ajánlom ezt a videót, de amúgy mindenkinek érdemes megnéznie, kb 20 perc környékétől beszél a haláláról: https://www.youtube.com/watch?v=XBiCJ5_pBS0
2016. júl. 3. 22:09
 6/19 anonim ***** válasza:
51%

Természetesen, akkor már nem lesz ijesztő, mert nem leszek tudatomnál, azonban most az, és egész hátralevő életemben annak fogom tartani, és ez számomra többet jelent, hogy majd a halálos ágyamon az utolsó pillanatban is rettegni fogok...

És közben egész életedben tudatodnál vagy, ezért rémisztő belegondolni, hogy nem fogsz megint élni. A világ megy tovább, semmi nem áll meg, az emberek élnek, de te nem, és soha többet nem is fogsz. Az örökkévalóság rengeteg idő. Borzalom belegondolni, hogy nem fogok élni többet, a halálom után lebegek a nagy semmiben. (3-as válaszoló vagyok)

2016. júl. 3. 22:13
 7/19 Ozmium42 ***** válasza:
74%
Mindenki meghal. Találj célt az életednek, élj sokáig és tartalmasan. Akkor könnyebben megbékélsz a halál elkerülhetetlenségével is.
2016. júl. 3. 22:18
 8/19 anonim válasza:
85%
Én abban hiszek, hogy a halál után ujjászületsz egy másik testben.
2016. júl. 3. 22:52
 9/19 anonim válasza:
79%
Azt gondolom, hogy semmi. Ahogy itt már írta valaki, nem tudjuk elképzelni. Egyszerűen eltűnik a tudat, és kész.
2016. júl. 3. 23:06
 10/19 fosfosfosfos ***** válasza:
53%
Semmi. És a semmitől való félelem teremtette meg az emberekben az élet utáni élet vágyát és így a vallás(ok) nagy részét.
2016. júl. 3. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!