Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az igaz amit az önfejlesztő...

Az igaz amit az önfejlesztő könyvek, dolgok hangsúlyoznak?

Figyelt kérdés
Többször is találkoztam már azzal, miszerint ha az ember állandó változó hatásoknak van kitéve, akkor egy idő után emelkedik az energia szintje, vagy önbizalma, a motiváció is gyarapszik. Tehát egy példával, ha én nem voltam sose kommunikativ ember, eltervezem hogy kimegyek, különböző helyzetekbe viszem magam, pl nagy forgalmas helyekre megyek, emberekkel próbálok beszélni. s mindennap mondjuk megtéve ugyan ezt a kört, akkor mi változhat az emberbe ? inkább arra lennék kiváncsi mi mindenre van kölcsönhatással emberi tulajdonságba, ami végbe megy. Na és mindenkire hat ?
2016. máj. 9. 19:06
 1/3 Fish1 ***** válasza:
A fenti példádból kiindulva igen, lesz változás. Azt fogod érezni, mintha kinyílna a világ, ez jó érzéssel tölt el, ebből kifolyólag jobban fogod érezni magad. Persze nem mindegy, hogy kihez és mivel mész oda, miről beszélgetsz vele. Mert ha ellenszenvet váltasz ki belőle vagy leráz, akkor ezt negatív hatásnak is felfoghatod, de szerintem nem feltétlenül az. Minden helyzet és minden ember tanít valamire.
2016. máj. 9. 19:50
 2/3 FüligJimmy88 ***** válasza:
Mindenképpen hasznosak az ilyen könyvek. Lehetnek bennük színezések, tehát például nem tudom, hogy ez az "energiaszint" pontosan mit takar, tehát, hogy ez egy ténylegesen mérhető energia-e, vagy csak meg kell valamivel magyarázni egy jelenséget és így hangzik jól... De voltaképpen nincs is jelentősége, amennyiben hasznodra válik, amit tanulsz belőlük. Sok ilyen könyvet elolvastam már, és ha meg akarnám fogalmazni a lényeget, az valahogy így nézne ki: (akármilyen) siker = elhatározás + pozitív hozzáállás + cselekvés. És ez bármire igaz lehet, a te példádba is be tudom helyettesíteni: adva van, hogy nem vagy kommunikatív, ez esetben az lenne a siker, ha meg tudnál nyílni az embereknek. Elhatározod, hogy így is lesz. Pozitívan állsz a dologhoz, mert máshogyan nem érdemes, mert tudatosítod magadban hogy neked erre szükséged van; nincs helyük a negatív gondolatoknak. Más az ha tisztában vagy a korlátaiddal, és más, ha úgy állsz hozzájuk, mintha élethosszig szóló béklyók lennének. És itt jön a cselekvés része a dolognak: legelőször is meg kell tudnod, hogy mitől lettél zárkózott. Ezért is tenni kell. A jó hír, hogy már azzal tettél valamit az ügyért, hogy nekiálltál ilyen könyveket bújni, úgyhogy csak így tovább!
2016. máj. 9. 21:31
 3/3 A kérdező kommentje:
hmm Na ezek Biztatóak!
2016. máj. 9. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!