Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Meditáció, lucid dreaming?

Meditáció, lucid dreaming?

Figyelt kérdés

Üdv,

Egy a meditációval kapcsolatos élményemet szeretném nektek elmesélni, kérném ha valaki tudja, akkor a megfelelő szavakkal fejtse ki, hogy mi is történt, illetve szívesen hallanék hasonló élményekről.:

Kb. 20 perc relaxálás után, csak a szívverésem és az ereimbe lüktető vér volt az amit éreztem, minden mást kizártam, ekkor elkezdett húzni az ágy, mintha gyorsan emelkednék felfele, a mellkasom nehéz lett, és egy erősödő pulzálást éreztem, amit egy azzal együttesen erősödő morajló hang, a végére már-már hangzavar kísért. Leginkább úgy tudnám leírni mintha egy utasszállító gép 10-20 méterekkel a fejed felett repül el. Ez a hang, vagy a pulzálás volt az ami kizökkentett...azóta az emelkedő érzés után mindig kizökkenek.. Tapasztalatok?

2016. ápr. 13. 08:16
 1/5 anonim ***** válasza:
Tippre egy drasztikusabb tudatállapot változás szakadt félbe azért, mert megrémültél. Mivel már tudod, mi jön az emelkedő érzés után, tudat alatt, vagy tudatosan félsz tőle, és már ennél a szakasznál megszakítod. Ha nagyon tudni akarod, hogy mi van utána, akkor lépésenként kell hozzászoktatnod magad a dologhoz, minden leírt állomáson elidőzve, hogy hozzászokj az érzéshez, és felkészülj a következőre. Ha van egy konkrét célod, amit ezzel el akartál érni, az megkönnyíti a helyzeted, mert egy határozott cél érdekében ilyen lépést megtenni könnyebb, mint szükségtelenül beleugrálni az ismeretlenbe.
2016. ápr. 13. 08:56
 2/5 anonim ***** válasza:
8%

Amikor az egyetemen 2 napig nem aludtam hogy mindent le tudjak adni utolsó határidőre én is álmodtam ébren.

Nem ess hanyatt ettől...

2016. ápr. 13. 14:43
 3/5 anonim ***** válasza:
A TKE kezdetének jelei, bár ekkor az izmaidnak már teljesen kikapcsolt állapotban kell lennie, gyakorlatilag mint ha le lennél bénulva, tehát csak fekvő helyzetben elképzelhető. Gyakorlatilag az alvásparalízis állapotának felel meg. Ilyenkor spontán félelemérzés, extrémebb esetekben hallucináció léphet fel, ami nagyban akadályozhat a folyamatban. A te esetedben nem tudom mennyire volt zavaró az érzés, de tudat alatt valószínűleg kellemetlen élményként raktároztad el, illetve félelem van benned tudat alatt a folyamat miatt amit nem ismersz, ezért akadályoz meg benne a kizökkenéssel. Persze csak ha a feltételezésem helyes, mert 20 perc meditáció után azért ez kemény lenne, bár ki tudja mióta gyakorlod.
2016. ápr. 13. 22:44
 4/5 anonim ***** válasza:

"Amikor az egyetemen..."

"Nem ess hasra"

:)

Oké.

2016. ápr. 27. 15:29
 5/5 anonim ***** válasza:

Ja, hogy hanyatt...

Mindegy is az.

2016. ápr. 27. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!