Csalódtam egy hit gyülekezetben szerintetek jogosan "fordultam el" istentől?
Ha hiszel bármilyen Istenben, az segít megoldani problémáidat.
Olykor persze kérdések is felmerülnek, de a hit megmarad.
Amit én mondok: maradj meg Isten hitedben, de ehhez nem kell templomba, gyülekezetbe járnod, anélkül is, életed végéig tisztelheted és követheted általad is elfogadott tanításait.
bocs ez baromi hoszú, és most nincs időm...
Általánosságban: azért mert egy egyházban csalódsz, ne hagyd el Istent!
(Ha egy étteremben csalódsz, attól még fogsz enni, csak ott nem eszel többet.)
Isten nem szereti a csicskákat. Ide tartozik az összes egyház, szekta, próféta, megváltó és az összes olyan faszi, aki seggét próbálja nyalni. A sátánisták főnöke másmilyen gondolkodásmódú.
Az ördögűzéssel vigyázz, sokszor nem kiűzni akarják, hanem pont fordítva. A démon kimondottan élvezi, ha ütik verik, ordibálnak, és a frászt hozzák a gazdatestre. Viszont ha egy angyal szárnyát törik el, sebeket ejtenek rajta és meggyalázzák, már nem lesz többé angyal.
Ha szeretnéd Istent elfogadni, hinni benne, magad mellett tudni, akkor tanításai szerint cselekedj. A drog ugyanolyan gyógyszer, mint a többi. Kifejti a hatását, miközben mérgezi a tested. Isten segítségével megtanulhatod megfelelően használni őket.
A hitgyüli nem isten!
Legközelebb igyekezz tömören megfogalmazni a problémádat!
Ha Istent keresed, ne emberi közösségeknél kutakodj.
A próféták ideje lejárt, tehát bárki annak titulálja magát, hazudik és istenkáromlást követ el!
Miért hibáztatod Istent és fordulsz el Tőle, ha egy emberi csoportban/közösségben csalódsz?
Miért csapódsz közösséghez, ha nem ismered annak elveit?
Szerintem el kéne gondolkodnok és megválaszolni MAGADNAK kérdéseimet. Amíg nem teszed, megmaradsz a sancta simplicitas állapotában.
Nem jogosan fordultál el!
Problémáid miatt odacsapódtál egy közösséghez,magukat a Hit letéteményeseinek tartott emberekhez, nem Istenhez közeledtél.
Aki Istent keresi, megtalálja önmagában, a közösség csak segíthet ebben.
Az pedig, hogy az emberekben csalódtál, ezért fordultál el Istentől, azt bizonyítja, hogy nem is igazán kerested.
Társaságot kerestél, rájöttél, nem az igazi, a neked megfelelő, tévedésed belátása helyett Istent hibáztatod, Töle fordultál el.
Ez bizony számító dolog.
"Ha megsegítesz, hiszek bened, ha nem, elhagylak" - ez még emberi kapcsolati szinten sem működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!