Ha visszamegyek a múltba és megváltoztatom, a dínók kihalását valahogy (aszteroida) nem halnak ki. Akkor mi lesz velem? Mert nem halnak ki, nem születek meg, és nem változtatom meg. Mi lesz akkor?
A 8-as válasz tetszik a legjobban!
Amúgy ha nem halnak ki, nem születsz meg, és nem mész vissza megváltoztatni a múltat, akkor a végén csak kihalnak.
Szóval ööö...szerintem minden marad a régiben ami a jelent illeti.
Bár én az időutazást úgy tudnám elképzelni (mondjuk téri-idő görbítéssel, ahol a múlt egy pontját a jelenhez görbítjük), mint egy kvázi filmet, hogy csak visszaPILLANTANI tudnánk a múltba, beavatkozni nem, hiszen állóképet látnánk.
Ugyan ez igaz arra, ha mondjuk meg tudnánk előzni a fényt, és pl. a Földről elszűrődő fény elé kerülhetnénk az univerzum egy rohadt távoli pontján. Na ha ekkor valami műszerrel visszanéznénk a Földre, akkor látnánk a múltat. De csak látnánk, mert rohadt messze lennénk ahhoz, hogy beavatkozzunk.
De ezek csak az én laikus elméleteim, amúgy nem igazán hiszek abban, hogy időutazás lehetséges lenne valaha is. Igaz nem értek a fizikához se, szal ennyi.
"Remélem, jól sikerült megfogalmaznom"
Teljesen érthető, viszont egy determinisztikus világot feltételez, azaz: valójában nincs szabad akarat.
"Teljesen érthető, viszont egy determinisztikus világot feltételez, azaz: valójában nincs szabad akarat."
De,csak visszamenőleg nincs. Mert feltételezi asszem, hogy az idő lineáris. Szóval ami megtörtént , az már megtörtént, és a múlt az már egy fix dolog, és visszamenőlegesen már csak a múltat lehet előidézni, azt, ami már megtörtént( a jelenben vagy a jövőben , de amikor visszamegyük, akkor a múlt lesz a jelen, amikor meg elérünk oda, akkor a jelen lesz a jövő, jelen pedig múlttá válik:)) (Ja de amúgy előbb mikor erre jártam itt ennél a kérdésnél, akkor beleolvastam egy pöttyet, szóval azt hiszem, más is bedobta, felvetette már itt ezt az ötletet, kommentelés előtt nem olvastam a többiekét, csak mert nem akarom egyedül a saját vállamat veregetni, mikor ez másnak is az eszébe jutott:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!