Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha visszamegyek a múltba és...

Ha visszamegyek a múltba és megváltoztatom, a dínók kihalását valahogy (aszteroida) nem halnak ki. Akkor mi lesz velem? Mert nem halnak ki, nem születek meg, és nem változtatom meg. Mi lesz akkor?

Figyelt kérdés
(Bocs ha rosszu írtam,fogalmaztam meg)

2016. febr. 25. 23:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

A 8-as válasz tetszik a legjobban!

Amúgy ha nem halnak ki, nem születsz meg, és nem mész vissza megváltoztatni a múltat, akkor a végén csak kihalnak.

Szóval ööö...szerintem minden marad a régiben ami a jelent illeti.

Bár én az időutazást úgy tudnám elképzelni (mondjuk téri-idő görbítéssel, ahol a múlt egy pontját a jelenhez görbítjük), mint egy kvázi filmet, hogy csak visszaPILLANTANI tudnánk a múltba, beavatkozni nem, hiszen állóképet látnánk.

Ugyan ez igaz arra, ha mondjuk meg tudnánk előzni a fényt, és pl. a Földről elszűrődő fény elé kerülhetnénk az univerzum egy rohadt távoli pontján. Na ha ekkor valami műszerrel visszanéznénk a Földre, akkor látnánk a múltat. De csak látnánk, mert rohadt messze lennénk ahhoz, hogy beavatkozzunk.

De ezek csak az én laikus elméleteim, amúgy nem igazán hiszek abban, hogy időutazás lehetséges lenne valaha is. Igaz nem értek a fizikához se, szal ennyi.

2016. febr. 27. 20:56
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Ja, meg nyilván a fény megelőzős verziónál nem is azt látnánk ami éppen a Földön zajlik, hanem azt ami akkor történt mikor a fény elindult, így a beavatkozás kizárt lenne. (Kihunyt csillagok fényét is látni még sokáig...)
2016. febr. 27. 21:05
 13/17 1112 ***** válasza:
Juj, erre mondtak valami nagyon jót az egyik műsorban, hogy lehet, hogy azért nem hallottunk időutazókról, mert a történelmünk részeit alkotják. Mondom világosabban, tehát lehet, hogy annak, hogy te megszülettél, előzménye, hogy te vissza tudtál menni, és tettél valamit, aminek kapcsán úgy alakult a történelem folyása. Szóval, hogy pl annak következtében lett olyan a világ, hogy vissza tudjál menni, hogy te egyszer már visszamentél, és valamit csináltál. Szóval lehet, hogy ez a mostani világ már egy időutazásnak az eredménye, lehet, hogy épp a tiéd. Szóval hogy a nagy mindennek a részét képezi, a történelemnek, és attól alakultak úgy a dolgok. Pl lehet hogy a múltban egyes események időutazás következtében következtek be, és attól alakult így, szóval beleépülhetett, észrevétlenül. Mert nekünk, mostaniaknak az ott már természetes, és nem is gondolnánk esetleg, hogy attól lett olyan valami, hogy valaki visszautazott, és csinált ott valamit. Remélem, jól sikerült megfogalmaznom, egy műsorban láttam, ha kell, talán tudok linket adni.
2016. márc. 16. 18:17
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

"Remélem, jól sikerült megfogalmaznom"

Teljesen érthető, viszont egy determinisztikus világot feltételez, azaz: valójában nincs szabad akarat.

2016. márc. 16. 21:36
 15/17 1112 ***** válasza:

"Teljesen érthető, viszont egy determinisztikus világot feltételez, azaz: valójában nincs szabad akarat."

De,csak visszamenőleg nincs. Mert feltételezi asszem, hogy az idő lineáris. Szóval ami megtörtént , az már megtörtént, és a múlt az már egy fix dolog, és visszamenőlegesen már csak a múltat lehet előidézni, azt, ami már megtörtént( a jelenben vagy a jövőben , de amikor visszamegyük, akkor a múlt lesz a jelen, amikor meg elérünk oda, akkor a jelen lesz a jövő, jelen pedig múlttá válik:)) (Ja de amúgy előbb mikor erre jártam itt ennél a kérdésnél, akkor beleolvastam egy pöttyet, szóval azt hiszem, más is bedobta, felvetette már itt ezt az ötletet, kommentelés előtt nem olvastam a többiekét, csak mert nem akarom egyedül a saját vállamat veregetni, mikor ez másnak is az eszébe jutott:))

2016. márc. 16. 21:53
 16/17 1112 ***** válasza:
*Szóval amiről tudomásunk lehet, hogy megtörtént, mert nem feltétlenül tudunk mindent/ről, ami a múlt részét képezi ugyebár; na szóval csak amiről van, vagy elméletileg lehetne a jelenben tudomásunk, a múltban csak azt lehet megcselekedni, szóval ami már van, ami lezajlott. Nagyon érdekes ez.
2016. márc. 16. 21:56
 17/17 1112 ***** válasza:
Előző vagyok,mégegy, bocsi, még az eszembe jutott, hogy lehet a múlt egy fix, egy lezárt dolog, de mondjuk mihez képest múlt? :P Ja és hogy olyan jövő nem létezhet, olyan kimenetel, aminek nincs múltja.
2016. márc. 16. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!