Akik hisznek a halál utáni létben tudnátok indokokat
mondani, hogy miért?
Én keresztény református vagyok, de minden vallás másképp vélekedik erről. De mi azért hiszünk, mert meg van írva a Bibliában. Plusz, sokkal megnyugtatóbb érzés arra gondolni, hogy a halál után van valami, egy hely, ahol nincs fájdalom, ahol találkozhatunk a szintén halott szeretteinkkel. Nehéz elhinni, egy olyan embernek aki még nem hisz,hogy ilyen létezhet. De vannak jelei. És vannak olyanok, akiket visszahoztak a halálból, kb 5 perc után, és nem csak sötétséget láttak, hanem fényt, meg ilyeneket.
2016. febr. 13. 16:34
Nem a bizonyíték a fontos, hanem az egyén életére gyakorolt hatás. Aki hisz valamilyen halál utáni életben, azt morális szabályok kötik, amelyekhez tehetsége szerint kötődik. Aki nem gondol ilyen következményekkel, annak nincsenek ilyen kötöttségei, kevesebb viselkedési szabályozó tényezővel rendelkezik. Ebből következően eséllyel gátlástalanabb lesz. Egyetlen emberéletre készül, amely rövid, ez alatt kell kiélnie magát. Mivel nem köti a félelem az esetleges halál utáni következményektől, az életét nagyobb valószínűséggel éli úgy, hogy az csak neki jó, másoknak pedig kárára van. Persze vannak kivételek, mint például aljas vallásos emberek, és jóravaló, sőt kifejezetten önzetlen ateisták, de a nagyobb számok a fentebb leírtakat támasztják alá.
2016. febr. 13. 16:55
Halál után ugyanaz lesz mint mielőtt megszülettél.
2016. febr. 13. 18:27
Szerintem nem elég indok a végső pusztulás?
2016. febr. 13. 18:52
Tudod milyen nyomás nehezedik egy hívő emberre, amikor bele gondol abban, hogy a halál után nincs semmi? Illetve nem is gondol bele, mert képtelen szembesülni ezzel. Hazudik magának, hogy szembe tud nézni ezzel a kérdéssel, de csak magának hazudik. Nem tud szembesülni a kérdéssel, nem tud vele mihez kezdeni. Nagyon ritka, amikor valaki képes kilábalni a hitből. Ez egyfajta önhipnózis. Ha már annyira elvakultak vagyunk, akkor erre jön az a plusz, amivel az elménk azt próbálja elhitetni velünk, hogy amiben hiszünk az valóság. Ezért van, hogy a mély vallásosak a szakállas Jézust lássák, míg mások valamiféle szellemet, és mások űrlényeket.
2016. febr. 13. 19:15
Tapasztaltam dolgokat, miszerint a halál után a lélek tovább él. Két fajta ember létezik: aki hisz az ilyenekben, és aki nem. Sok paranormális jelenséget tapasztaltam, az évek alatt sem ingott meg a hitem ezen a téren.
Sokat olvastam erről, tapasztalataimat összehasonlítottam mások tapasztalataival, tanulmányoztam a dolgot.
Én hiszem, hogy a lélek nem múlik el a halál után, nem lesz semmissé. Amint már mondtam, tapasztaltam meg nem magyarázható jelenséget, szellemet is láttam.
2016. febr. 13. 19:16
2016. febr. 13. 19:50
8/22 A kérdező kommentje:
Én nem vitát szeretnék kezdeni,mindenki abban hisz amiben szeretne.
De viszont érdekel,hogy miért ezt a hitet választotta.
Nem szeretném megváltoztatni egyik kérdező hozzá állását vagy világnézetét ebbe a témában,csak tényleg érdekel az indokuk és a világnézetük.
A klinikai halálból jöttek vissza emberek, akik mindenféle tripről számoltak be. Talán az agy könnyíti meg a leállása előtti pillanatokat. Az agyhalál pillanatában megindul a test visszafordíthatatlan lebomlása. A tudatunkat alkotó agyi ingerületek összessége leáll, vagyis az egyén számára ugyanaz a nagy semmi jön, mint amikor még nem is élt.
2016. febr. 13. 20:58
Érdekes kérdés....
Én azt gondolom, hogy a halál utáni létben valójában szinte senki nem hisz, még a magukat hívőnek tartók, sőt, a papok sem. Ez a hit sokkal inkább egyrészt a haláltól való félelem miatti önámítás, ami az emberiségben kezdetek óta megvan, másrészt a különböző vallások - pontosabban az egyházak - egyfajta "fegyelmező" eszközéből kialakult félelem: ha nem úgy élsz, ahogy az egyházad diktálja, ha nem engedelmeskedsz Jézus - valójában az egyház - parancsainak, akkor a pokolra jutsz a túlvilágon.
2016. febr. 15. 07:08
Kapcsolódó kérdések: