Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi/ki (k) az illuminati?

Mi/ki (k) az illuminati?

Figyelt kérdés
Több helyen is olvastam róla, de nem egészen értem miért vannak, és mit akarnak. De viszont nagyon érdekel. Valaki el tudná mondani nekem?

2015. nov. 13. 21:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
#10 Akkor csinálj egy wikipédia szocikot, ha hiteltelennek véled. Én szívesen elolvasom, legalább feldobják az unalmas napjaimat. :D
2015. nov. 14. 18:38
 12/14 anonim ***** válasza:
Hát épp ez az, hogy hiába. Elvileg bárki szerkesztheti, gyakorlatilag, ha beleszerkesztek egy cikkbe, forrással, és hiteles valódi információt, ha az nem tetszik nekik, minden indoklás nélkül törlik.....
2015. nov. 14. 19:06
 13/14 anonim válasza:

Utolsó! Ha hiteles forrással látod el, akkor biztosan nem fogják törölni. Főleg ha úgy fogalmazod meg, hogy az ne legyen részlehajló. Pl.: a wikipédiás szócikkben benne van, hogy az illuminátus rend már nem létezik, hiszen ugye ez az elfogadott álláspont. Ugyan akkor feltüntetik benne azt is, hogy sokan hisznek a rend még most is működésében.

Mellesleg ez pont egy kiemelt cikk is a wikipédián, és teljesen független és tényszerűen van benne minden leírva. Azért mert egy összeesküvéses oldalon nem ilyen hangvételű és megfogalmazású írást olvasnál, az még nem jelenti azt, hogy pont a Wikipédia lenne a rossz, a részrehajló és a hiteltelen.

A kérdése válaszolva pedig az Illuminati, vagy magyarul (Bajor) Illuminátusok egy 18. században alakult rend. Maga a név "felvilágosultak"at jelent. A mai napig létező Szabadkőművességhez hasonló titkos társaság volt (volt?). A lényeg ami Téged valószínűleg érdekel, hogy a jelen korunkban sok konteós gondolja azt, hogy ők irányítják a háttérből a világ politikájának és gazdaságának alakulását, és a populáris kultúrán keresztül az embereket is. Sokan vélnek Illuminátus szimbólumokat felfedezni épületeken, valamint filmekben, videoklipekben, stb.

Mivel nem tudhatjuk, hogy mi az igazság, így csak azt tudom mondani, hogy a konteók nagy részét ezzel kapcsolatban mindig meg lehet dönteni, és az ott állítottakat kétségbe lehet vonni. Ez persze nem zárja ki a lehetőségét egy esetleges háttérhatalom létezésének. Minden esetre jelenleg népszerű dolog összeesküvéseket olvasni és azokban hinni. Ha Téged ez érdekel akkor járj utána, viszont ne legyél Te is olyan agymosott ember, akinek majd a gyereke belehal egy a nyugati világban már száz éve nemlétező betegségbe, csak mert a konteós szülő nem oltatja be a gyerekét ellene, mert szerinte ezzel mérgezik az embereket. Én is szeretek ilyen cikkeket olvasni, de a tapasztalatom az, hogy a történelmi tények hiányában ilyeneket olvasgató emberek mindig azt hiszik, hogy egy ilyen konteó kivesézése után ő már "szabadonébredő" lesz. De sajnos csak...

2015. nov. 15. 17:44
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönön mindenkinek a választ!

És azért nem értem meg ahogy egy pár oldalon leírják, mert egy csomó olyan szó van benne amit nem ismerek, mert "kicsi" vagyok.

De ahogy ti leírtátok, az érthető volt :)

2015. nov. 15. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!