Mi a szerelem? Megélted e valaha a viszonzott szerelmet, a plátói szerelmet? A lehetetlen szerelmet?
" Mindezek hiánya melletti szerelmet el sem tudom képzelni, hogy mit akarna jelenteni."
Nem is tudom, hogy kel e hogy jelentsen valamit? Bár tudom, hogy az elménknek szükséges, hogy előbb utóbb minden létezőt a kézzelfoghatón kívül a kevésbé kézzel foghatót is definiálja .:)) Ez alól én sem vagyok kivétel .Most mégis azt kel mondanom , hogy nem tudom meghatározni , hogy mi a szerelem, de szerintem a "biokémia", és a felsoroltak inkább csak kísérő jelenségek illetve egyfajta"generátorok"lehetnek. Megfigyeltem,hogy a szexuális vonzalom,és az erős érzelmi töltet nyilván kiválthatja a "szerelmet" , de egy bizonyos ponton túl a szexuális vágy el is tűnhet miközben az erős érzelmi töltet megmarad ,vagy még erősödik is. De egy további ponton túl akár az érzelmi töltet is megszűnhet, bár ez nem egyfajta negatív irányt ,süllyedést jelent , sőt pont az ellentétét ,mintha a vágy és az érzelmi töltet átalakulna , a hétköznapi értelemben közismert szerelem fölé emelkedne. Szerintem a "tantra"hagyománya is erről az átalakulásról beszél amikor a "misztikus szexet" említi. Ennek persze semmi köze, a "multiorgazmusokhoz", sőt még magához az orgazmushoz sem, amikkel a "nyugati tantrát" próbálják egyesek népszerűsíteni..:))
"Ozmium42 "
Igen, a "közismert szerelemre" ez tökéletesen jellemző szerintem is.Bár van egy olyan gyanúm, hogy minden fejlődésre van ítélve , még a szerelem is.:)) Jelen pillanatban az "érzelmi kötődésen alapuló szerelmet" tartjuk a "csúcsragadozónak" .:)))
Úgy tűnik, hogy ennek a hátránya éppen az az "előny" amit a szerelem kezdetén magasztalunk. A másikhoz való ragaszkodás kötődés, sajnos többnyire beindít egy lassú szinte észrevétlen távolodást.Úgy tűnik, hogy az igazi szerelemnek szabadságra van szükség, nem kötöttségre.Itt most nem fizikai szintű szabadságra gondolok.
Ha egy vadon élő madarat kalitkába zárnak, nem lesz szabad, ha egy embert "kalitkába zárnak" akár szabad is lehetne , a tudat szintjén, ...és itt nem pusztán csak gondolati szabadságra , álmodozásra gondolok.Ha legalább egyszer megélted ezt a fajta szabadságot, akkor tudod miről beszélek.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!