Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha valakivel előző életünkben...

Ha valakivel előző életünkben kicseszünk, akkor ő most fog kicseszni velünk, szerintetek, vagy változhat a helyzet?

Figyelt kérdés
2015. aug. 13. 23:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A kérdés szempontjából nem az a lényeg, hogy van-e, vagy nincs előző élet, hanem, hogy a reinkarnációs elméletek közül egy egészen újat találtál ki.

Eddig sehol nem úgy volt meghatározva, hogy attól kapod vissza, akinek adtál "előző életedben".

2015. aug. 14. 05:12
 12/16 anonim ***** válasza:
Kár, hogy nincs előző sem következő élet, így ebben az életben kell kicsesznem veled. :D Sose értettem mi a francnak kell áltatni saját magunkat ezzel az előző élet butasággal. Aztán rájöttem, hogy sokaknak csak ilyen szar élet adatott meg, így aztán nekik többre van szükségük, mert a mostani elcseszet. A többiek pedig merő tudatlanságból hisznek benne. Változtatni úgy lehet, hogy nem a következő és az azutáni élettől várjuk a megoldás, hanem mindent megteszünk a mostani életben, hogy ne legyünk ilyen szánalmasak és ne kelljen minket sajnáltatunk, mert attól csak a könnycsatornáinknak lesz jó. Aki pedig ki akar cseszni veled jól a szájába kell lépni, hogy ott maradjon a cipőd nyoma.
2015. aug. 14. 08:56
 13/16 Duenna ***** válasza:
A karma törvénye nem így működik! Ha az előző életedben valakivel kicsesztél, akkor valaki más fog veled kicseszni, hogy te is megtapasztalhasd azt, milyen érzés kicseszett személynek lenni.
2015. aug. 14. 09:17
 14/16 anonim ***** válasza:

"Aztán rájöttem, hogy sokaknak csak ilyen szar élet adatott meg, így aztán nekik többre van szükségük, mert a mostani elcseszet. A többiek pedig merő tudatlanságból hisznek benne."

Vannak azért más szempontok is. :) És úgy is hihet valaki a reinkarnációban (bár legyünk objektívebbek: úgy is valószínűnek tarthatja a reinkarnáció létezését), hogy egyáltalán nem tetszik neki az elmélet. Tehát nem áltatja magát. Személyes példát hozva, én pl. nem szeretnék újjászületni, de gondolom ez a buddhistákra is jellemző (kb. a reinkarnációban hívők 80-90%-ára tehát), akik szerint az élet merő szenvedés, és eljutni a Nirvánába, tehát az újjá nem születés állapotába a kívánatos cél.

Alapvetően félreérted a reinkarnációban való hit pszichológiáját, bár nyilván vannak, akik áltatják magukat, hogy "sebaj, majd legközelebb", ugyanúgy, mint sok más hívő (itt most szenvedek, de majd a mennyekben jó lesz).

Egyetértek, hogy ki kell használni a földi életet az elérhető körülmények között, hiszen azért vagyunk itt.

2015. aug. 14. 10:09
 15/16 anonim ***** válasza:
#14 Nem tudom ezt hogyan lehet valószínűsíteni, mert egyáltalán nem logikus és sokkal inkább irracionális abszurd, mint egy valószínű eshetőség. Más szempontok is ilyen elfogultak. Olyasmit keresnek, amit azok találtak ki, akiknek szar az élete, vagy olyanok, akik a saját halálukat sem akarják elfogadni. Gyáva módon menekülnek a semmibe, hát egészségükre. :D
2015. aug. 14. 16:37
 16/16 anonim válasza:
A megvilágosodás törli a karmát mint a radír. Európa igen sötét, a tudás most is rejtett..
2015. aug. 26. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!