Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ezért hal el az összes mai...

Ezért hal el az összes mai gyerekben az erkölcs?

Figyelt kérdés
Tudatalatt arra programozzák a gyerekeket, hogy ha segítesz a másiknak erőd pocsékba, időd energiád kárba vész. Nézzétek teljesen végig! Meglátjátok, miért. https://www.youtube.com/watch?v=D0a0aNqTehM
2015. aug. 12. 19:43
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
80%
Nem, ez a mese nem tehet róla.
2015. aug. 12. 20:07
 2/25 anonim ***** válasza:
84%

Igen, valószínűleg a világ összes gyereke látta már ezt a mesét.

Amúgy nem értek veled egyet. A gyerekekkel csak olyan mesét szabad nézetni, aminek happy end a vége? Pont azért van a szülő, hogy elmagyarázza, hogy mi miért történik.

Ha a gyerek egy rózsaszín habosbabos világban nő fel, később hatalmasat fog csalódni. Igenis tudniuk kell, hogy vannak ilyenek és létezik halál is.

2015. aug. 12. 20:12
 3/25 A kérdező kommentje:
A halált sose tapasztalná meg, ha nem tudna róla. És azért érnék csalódások, ha nem nézne ilyen filmeket, mert ez egy elqrt világ.
2015. aug. 12. 20:19
 4/25 anonim ***** válasza:
88%

"A halált sose tapasztalná meg, ha nem tudna róla"

Mi van? o.O Gondolom akkor a gyerekednek nem lesz háziállata és a rokonság is örökké élni fog. Ha pl. talál egy elpusztult madarat mit mondanál neki? Csak alszik?

Ha elpusztul egy fa az udvarban, mit mondasz neki?

A halál az élet velejárója. Már általános iskolában is tanítják a táplálékláncot.

2015. aug. 12. 20:23
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Ez a mai világ hozzáállása, idővel és egy új felvilágosodással majd ki fog halni. Addig mindig arra "programozzák" a gyerekeket, amit a felnőttek ildomosnak tartanak. Egyébként a mai világban a könyöklő, gátlástalan emberek boldogulnak a legjobban.
2015. aug. 12. 20:33
 6/25 anonim ***** válasza:
42%

Nem. Ez csak néhány lejárató, fontoskodó, összeesküvéses baromság.

Én kicsi koromban nagyon sok mesét néztem, mondhatni rengeteget (na jó ez túlzás), de a legtöbb mesében a pozitív értékekre fektették a hangsúlyt. Mindig a jó szívű, kedves emberek győzelméről és a gonosz bukásáról szóltak, ha egyáltalán volt benne gonosz.

Természetesen nem a debil meséket kell nézni. De attól, mert egy mese nem a legjobb, még senkit sem fog átprogramozni. Aki programozható, buta, primitív, az alapból minden mástól bajban van.

Természetesen a világ sajnos nem csak a vidám, szép dolgokról szól. Így nem tartom helytelennek azt sem, ha az igazi oldalát mutatjuk meg. Csak a technika és a magyarázat formájára kell figyelni.

Habár én régen is már elég furcsán álltam a halálhoz.

Egyszer anyukám "viccből" az egyik mesébe beleolvasta a halált. Állítólag első körben megdöbbentem, aztán majdnem halálra nevettem magam. (félreértések elkerülése véget, egyáltalán nem halál mániás meg ilyesmi). Aztán még írhatnám, de nincs kedvem tovább, mert nagyon félreérthető volna.

Az ilyesmi sem botránkoztatott meg soha:

https://www.youtube.com/watch?v=6M6samPEMpM

Ha van kedved javaslom, hogy nézd meg a Csillaghercegnő című családi animációs filmet. Nekem tetszett. (ma néztem).

Attól, hogy ki mit hisz a haláltól, még el fog jönni. Nem hit kérdése....

2015. aug. 12. 21:08
 7/25 anonim ***** válasza:
79%
mert mondjál már egy olyan kort az elmúlt párszáz évben, amikor az emberek értelmes társadalomban éltek, jobb életük volt, kevésbé voltak önző s* ggfejek mint most? Egyébként az erkölcs is csak egy mesterséges kreált kategória, abból sose sült ki semmi jó ha rá akarták erőszakolni az emberekre. Az kétségtelen, hogy ha megválogatod, milyen meséket nézzen a gyerek, akkor nevelheted úgy, hogy ne legyen önző, törtető stb. Csak a normális emberek sokkal nehezebben boldogulnak...
2015. aug. 12. 21:09
 8/25 anonim ***** válasza:
43%

Nem "hal el"! - hiszen nem erkölccsel/erkölcsösnek születik.

Ha nem erkölcsös, akkor azért nem, mert nincs kitől megtanulja. Nincs nevelve, ráadásul nevelni CSAK PÉLDAMUTATÁSSAL leht.

Nincs a családban példa, nincs mit követnie.

2015. aug. 12. 21:36
 9/25 anonim ***** válasza:
79%
Már nem azért, de miért jobb az hogy mindig minden happy enddel végződik.
2015. aug. 12. 22:10
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

gyenge story neszóra sem érdems

Aki kicsit is foglakozott neveléssel, tudja, hogy a jó mese : elmondja, hogy a világban jelen van a gonosz,de a hős jószívűségével, nemeslelkűségével, heroikus bátorságával legyőzheti. És a jó mese végén a MINDIG jó győz! - ez nagyon fontos: ez ad erőt - tudatelőttes szinten- az életben később is a gyereknek a küzdésre, a tragikus léttel való hősien szembenézésre, ez ad erőt a küzdésre.

"A cél halál, az élet küzdelem,

S az ember célja e küzdés maga."

[link]

2015. aug. 12. 23:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!