Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért álmodok ilyeneket? Mit...

Miért álmodok ilyeneket? Mit tegyek ellene?

Figyelt kérdés

Elég életszerű és egyben rémisztő álmok gyötörnek egy ideje. Ezek az álmok általában az ébredés utáni percekről szólnak.

Például: Lefekszem este aludni, álmomban már másnap van, felkelek, felöltözöm, csinálom, amit másnap csinálnék, és le se esik, hogy éppen alszom egészen addig, míg kezembe veszek egy újságot, mert álmomban nem tudok olvasni. A betűk nem sorba vannak, fejjel lefelé, vagy a tükörképük van a papíron. Az is előfordult már, hogy számok, meg mindenféle jelek voltak a betűk helyén.

Ha délután alszom el, szintén ez történik. Elalszom, majd felkelek és mintha csak egy pillanatra dőltem volna le a kanapéra, megy tovább a nap és észre sem veszem, hogy nem vagyok ébren addig, míg nem találok valamit amit el tudnék olvasni. Ha nem tudom elolvasni, jön a pánik, izzadok, zúg a fülem, nem kapok levegőt és erre ébredek fel.

Ez az egész annyira nem volt zavaró idáig, viszont ezek az álmok mindennaposak lettek, és teljesen kikészítenek. Túl életszerűek, és ez ijeszt meg ennyire. Nem merek elaludni, ezért már kimerült is vagyok, és már addig fajult az egész, hogy egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy mikor alszom és mikor vagyok ébren; folyamatosan keresem a szövegeket, és ha nem találok fél percen belül valamit, jön az izzadás, pánik, még akkor is, ha épp ébren vagyok.

Már próbálkoztam teával, vény nélküli altatóval, de ezek nem segítettek. Úgy gondoltam megkérdezem ebben a témakörben is, van-e bárkinek bármilyen javaslata? Jelenthetnek ezek az álmok valamit? Mit tehetnék annak érdekében, hogy elmúljanak? Olvasgattam már meditációról, meg tudatos álmodásról, de egyiket se próbáltam még, igazából nem is nagyon tudom, hogy kell csinálni.

Előre is köszönöm a segítő válaszokat!

2015. júl. 19. 10:03
 1/3 Legoman ***** válasza:

Nekem lenne egy javaslatom. Bízom benne, hogy beválik.

Ha nem tudod, hogy mikor alszol vagy álmodsz, akkor keress szöveget, és olvasd el. Ezáltal megtudod állapítani, hogy mikor alszol. Majd, ha sikerült elolvasni, akkor tartsd tükör elé, és ott is olvasd el. Majd fordítsd fejjel lefelé, és úgy is. Majd szorítsd össze annyira a szemedet, hogy homályosan nehezen lásd a betűket, és úgy próbáld meg elolvasni. Lehet, hogy hülyén hangzik, de én megpróbálnám. Hisz, ha ezt sokszor csinálod, akkor egy idő után az álmodban is elfogod tudni így olvasni a szöveget, amit a kezedbe veszel, és nem fogsz pánikba esni. Legalábbis az ötletem szerint így kell majd működnie. :)

2015. júl. 19. 10:31
 2/3 A kérdező kommentje:

Mindenképpen kipróbálom, amit javasoltál, köszönöm! :) Viszont nekem leginkább az a problémám, hogy nem tudom eldönteni, mikor alszom és mikor vagyok ébren, keresem a szövegeket ugye, de van hogy amire találok valamit, már késő mert már pánikolok, és nem egyszer fordult elő, hogy ugyanígy kerestem valamit, teljesen megbolondultam, és végül kiderült, hogy mégiscsak ébren vagyok. Tehát... hogy mondjam, úgy érzem, hogy elmosódott a határ az ébrenlét és az álom között.

De ez az olvasós dolog lehet, hogy meg fog nyugtatni. Köszi!

2015. júl. 19. 10:46
 3/3 anonim ***** válasza:
Ez alvás paralízis
2015. júl. 19. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!