Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Kinek és Hogyan segített a...

Kinek és Hogyan segített a Reiki a mindennapi életben?

Figyelt kérdés
2015. febr. 10. 10:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Az első húdeokostól kérdezném, hogyha hülyeség, akkor miért lett az Ayurvéda, aminek része az energiakezelés is (pl a Reiki) a DOTE egyik oktatott tárgya?

Vajon Czeizel Endre miért kér energiakezelést, hogyha az hatástalan?

Fogalom nélkül írkálsz hülyeségeket.

[link]

"Évek óta ismerem önt, szerkesztettem a legutóbbi televíziós műsorát, azt semmiképpen sem gondoltam volna, hogy hinni tud a tibeti gyógyításban.

Korábban tényleg nagyon nem hittem az ilyenekben, és furcsa, hogy teljesen rászoktam, szinte függő lettem. Ez egy 45 perces, tapintásos kezelés, energiát kapok, és olyan belső harmóniát érzek, amire korábban nem voltam képes. "

Meg biztos azért vannak a jó eredmények is a klinikai vizsgálatoknál, mert hülyeség.

[link]

2015. febr. 11. 17:07
 12/20 A kérdező kommentje:

Kasai felhasználónak

Amit te írsu sajnos vannam olyan dolgok de azt nemtudom,hogy miért. Véleményt nem mondok mert nemtudom az indokot én sem.

De azt tudom,hogy a Jikiden,Tradi,Rai reiki ezek nagyon jók.

A 90 es években a Rai-t támadták,stb.Az egyik ismerősöm kért avatást a Jikiden ágazattól is,de a Rai-tól is. Nos amit tudott mondani,hogy: Jikiden-nél drágább az ár de sokkal jobban részletesebben van a tananyag,katolicizmus nélkül ami egy jó pont mert ugye a katolicizmusnak semmi köze hozzá,aztán még az is előnye a tárgyalt ágazatnak,hogy sokat gyakorolnak.További különbség a Mester szimbólumot csak avatásra használják.

A Rai-nál jóval olcsóbb az ár,katolikus vallás belevegyítve nagyon,felületes oktatás,a Mester szimbólumot használni lehet rendszeresen.

Na az illető energatikailag semmivel sem tapasztalt többet az egyiktől illetve a másiktól.

Amit te írtál a más rezgésre behangolás az lehet előfordul de olyannál aki úgymond avat hozzáértés nélkül.Mert ugye nem egy papír kell hozzá hanem gyakorlat és tudás.

2015. febr. 12. 08:20
 13/20 anonim ***** válasza:
79%
A rai, és Kai reiki ágakról én is hallottam, hogy eléggé összevisszák tudnak lenni. Ennek az oka az, hogy a nyugati oktatók beleviszik az egojukat a tanításba, úgy érzik, jobban tudnák csinálni, mint mestereik. Ebből kifolyólag ezekben az ágazatokban már nem az eredeti irányvonalat követik, más tartományokból is megpróbálnak energiát hívni, amit esetlegesen nem érzékelnek, vagy ismernek eléggé. A reiki nem valláshoz kötött, de a kereszténységgel nem egyeztethető össze jól a reinkarnáció elfogadása miatt. Ha a tanokban ellentétek feszülnek, a tanítványokban is fognak. A felelősségteljes mestereket könnyű felismerni, mert összeszedettek, és az anyagot úgy adják át, hogy megértsd, de mélyen el is gondolkodj rajta. Nem arra törekszenek, hogy bárki számára könnyen emészthető legyen. Utat kínálnak. A szimbólumokból is csak a tradicionális az igazán hiteles, az van összhangban a tartománnyal amihez tartozik. Az, hogy nagy különbségeket nem lehet észlelni az irányzatok között szerencsés dolog. De jobb a tradicionális, érezhetően felelősségteljesebb irányzatot használni, mint valamelyik nyugatról ide kerültet. Biztonságos. Az eredeti reiki tudtommal csak három szimbólumot használ, a choku rei-t, a sei he ki-t és a hon sha ze sho nent. A mesterszimbólum a dai ko myo elvileg az avatásra kell.
2015. febr. 12. 09:47
 14/20 anonim ***** válasza:
12%

#11 Pénzért, mi másért? Czeizelnek meg már rég elgurult a gyógyszere, amióta megtudta hogy halálos beteg.

Az meg hogy belinkelsz egy keresési eredményt, és ebből mi mazsolázzuk ki hogy mi az ami alátámasztja a képzelgéseidet, igencsak vicces. Konkrét bizonyítékot adjál vagy ismerd be hogy tévedsz.

2015. febr. 12. 10:37
 15/20 anonim ***** válasza:
80%
Fura, hogy ha egy tudós, aki egy emberöltőn át a magyar tudományos élet vezéralakja volt elkezd foglalkozni spiritualitással, azonnal őrültnek titulálod. Fel sem merül benned, hogy ugyanolyan intelligens maradt, mint volt, csak az érdeklődés köre egy újabb irányba is megnyílt? Egy tudós ember nem lehet hívő, vagy legalább nem rendelkezhet némi átfogóbb világképpel? Miért lenne a te világképed hitelesebb, mint egy olyan emberé, aki már részt vett egy világkép kialakításában? Főképp, ha ezt a korábban kialakított világképet te a magadénak érzed. Igaz, hogy a 11.-es válaszoló linkjeiből én sem tudtam kibogyózni, hogy végül is milyen módszertől gyógyult meg, és az ayurveda párhuzammal szemben is vannak fenntartásaim, de nem feltétlen kell egyből hülyének nézni mindenkit, aki próbál ilyen jellegű dolgokat is megérteni.
2015. febr. 12. 11:09
 16/20 A kérdező kommentje:

A spiritualitás jobban nyilván van mindegyikünk életében mint azt hinnénk!

Nemszámít ki miben hisz ugyanis Isten mindenkinek jogot adott rá a szabad akarat döntésével a hit-ben is.

2015. febr. 12. 11:30
 17/20 anonim ***** válasza:

Úgy látom, hogy a Harvardon is csupa hülye van és ők is korruptak természetesen.

[link]

2015. febr. 14. 00:25
 18/20 anonim ***** válasza:

Sőt, húúúú, hogy mennyi "korrupt" egyetem van.

[link]

[link]

[link]

[link]

2015. febr. 14. 00:28
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
Ezt eddig is tudtuk, de írogassad csak nyugodtan, ez a tényeken mit sem változtat. Amelyik tudós nem létező dolgokban kezd hinni, az legfeljebb szánalomra méltó.
2015. febr. 14. 16:40
 20/20 anonim ***** válasza:
Valaki kérem írja már meg, mi az a "Kai" reiki ág! Én erről még egyáltalán nem hallottam.
2015. febr. 16. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!