Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ez milyen kultúrához tartozik...

Ez milyen kultúrához tartozik és mi ez? (macska)

Figyelt kérdés
[link]
2014. dec. 16. 17:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egy sima szobadísz.
2014. dec. 16. 17:38
 2/8 Legoman ***** válasza:

Ha tippelnem kellene, akkor ez szerintem egyiptomi kultúrához tartozott. Még a régebbihez. Mikor IV. Amenhotep bevezette az Amarna-reformot. Aton a fényes napkorong lett az egyetlen istenük és felvette Amenhotep az Ehnaton nevet.

Mivel az ókori Egyiptomban tiszteletben tartották a macskákat és Aton volt a fényes napkorong istene, ezért ennek a kettő ötvözetéből jött létre ez a macska szobor.

Bár ez csak egyedi vélemény. :)

2014. dec. 16. 17:49
 3/8 anonim ***** válasza:
Legomannak igaza lehet, de ők szerintem nem így ábrázolták a macskákat, ahogy a képen van. Ezért írtam, hogy ez egy (kissé ízléstelen) modern "alkotás". A modern művészeti irányzatokat majmolja, de inkább a giccs kategóriába sorolnám. De ha a macskákra gondoltál általában, akkor valóban az egyiptomi kultúra körül keresgélj.
2014. dec. 16. 17:58
 4/8 Greaper96 válasza:
Modern képzőművészetnek mondanám, bár mindenképpen újkori. Egy kúltúra se használt színeket a szobroknál legalábbis csekély művtöri tudásom szerint... :) remélem segített :)
2014. dec. 16. 18:31
 5/8 anonim ***** válasza:

"Egy kúltúra se használt színeket a szobroknál"

Vagy ha használt is, sajnos nem igazán maradtak meg a színeik az évezredek alatt.

2014. dec. 16. 18:46
 6/8 Greaper96 válasza:
Igazad van ott a pont :)
2014. dec. 16. 18:56
 7/8 anonim ***** válasza:

Ez a lakberendezési kultúrához tartozik.

Kubista utánérzetű lakásdísz.

2014. dec. 17. 10:12
 8/8 anonim ***** válasza:
Ez tuti nem Egyiptomi kultúrából származó. Ez Európai. Az avangard stílusok között keress
2014. dec. 18. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!