Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért hiszik azt a keresztény...

Miért hiszik azt a keresztény emberek hogy ha templomba járnak, és bibliát olvasnak, akkor jó emberek, és a mennybe jutnak majd?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm, aki elég "vallálos neveltetést" kapott. Megtudta hogy járok jógázni, és azt mondta hogy sátánista vagyok, és a pokolra fogok jutni.

Hogy lehet valakinek ilyen gondolkozása hivő létére? Ha ő "jó ember" akkor nem gondol bele hogy az "rossz"nak számít, ha embertársának azt mondja, a pokolra fog jutni?

Én is hívő ember vagyok, de konkrétan egyis vallást se képviselem.

Személyes véleményekre vagyok kíváncsi. Miért gondolják a keresztények, hogy ha betartják a 10parancsolatot, akkor ők már "jók".

szerintem a jóság főleg a szeretetből fakad, nem abból hogy ki mennyit ül a templomban.

2014. dec. 5. 17:03
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

„Én is hívő ember vagyok, de konkrétan egyis vallást se képviselem.”

Ez mit jelent? Miben hiszel?

2014. dec. 7. 18:32
 12/26 anonim ***** válasza:

„Személyes véleményekre vagyok kíváncsi. Miért gondolják a keresztények, hogy ha betartják a 10parancsolatot, akkor ők már "jók".”

Ezt honnan szeded? :) Az üdvözülés alapja nem a 10 parancsolat betartása, hanem a Jézus Krisztusban, mint Megváltóban való hit. Természetesen ez együtt jár azzal, hogy Jézus tanításaira odafigyelünk, törekszünk a szeretetben való fejlődésre. A 10 parancsolat így automatikusan teljesül.

Mt 12,7

A mit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal; mert ez a törvény és a próféták.

2014. dec. 7. 18:41
 13/26 anonim ***** válasza:

"a odafigyelünk, törekszünk a szeretetben való fejlődésre. A 10 parancsolat így automatikusan teljesül. "

Ugye tudod hogy ez nem igaz!

Továbbá vannak Jézusnak olyan tanításai amit tuti hogy egy-két kivétellel senki sem tud teljesíteni.

Pl. "Szeresd felebarátodat mint tenmagadat"

vagy

"Ne ítéljetek hogy ne ítéltessetek"

És az utóbbi mindent elmond az egész problémáról.

2014. dec. 8. 08:42
 14/26 anonim ***** válasza:

Mint minden másban, a kereszténységben is lehet fejlődni. Vannak az Újszövetségben „egycsillagos” nehézségű gyakorlatok meg „ötcsillagos” nehézségűek, nem kell mindent elsőre megérteni és megugrani akarni. S a keményebb mondásoknak sem kell eltántorítania.

Egycsillagos nehézségű, pl. miután hitre jut valaki, elhagyja a durvább hibáit, tehát nem veri a feleségét többet, nem lop, nem paráználkodik, stb.

Pál apostol is beszél hitben csecsemőkről, és felnőttekről, akiknek már keményebb eledel való. (Zsid. 5,12-14)

Jézus pl. arra szólít fel, szeressük ellenségeinket, imádkozzunk értük. Na, ez már egy nehéz tanítás. Nekem magamnak se megy, egyelőre nem tudom, ez hogy lehetséges. Pedig Jézus azt mondja, hogy az Nála „nulla pont” ha csak azokat szeretjük akik minket szeretnek :)

Mát.

5,44 Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket.

5,45 Hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, a ki felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ád mind az igazaknak, mind a hamisaknak.

5,46 Mert ha azokat szeretitek, a kik titeket szeretnek, micsoda jutalmát veszitek? Avagy a vámszedők is nem ugyanazt cselekeszik-é?

5,47 És ha csak a ti atyátokfiait köszöntitek, mit cselekesztek másoknál többet? Nemde a vámszedők is nem azonképen cselekesznek-é?

5,48 Legyetek azért ti TÖKÉLETESEK, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes.

Ezzel a nehéz tanítással nem lelombozni akar, hanem ösztönözni! Nyilván nem teszi alacsonyra a lécet Isten. De az üdvözülés alapja nem a cselekedetek, hanem a Jézusban való ÉLŐ HIT:

Ján.

15,5 Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: A ki én bennem marad, én pedig ő benne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek.

És:

1 Kor.

13,1 Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő ércz vagy pengő czimbalom.

13,2 És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyökről, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok.

13,3 És ha vagyonomat mind felétetem is, és ha testemet tűzre adom is, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi hasznom abból.

2014. dec. 8. 13:49
 15/26 anonim ***** válasza:

"Ne ítéljetek hogy ne ítéltessetek"

ugyanakkor ehhez mit szólsz:

6,7 Majd magához szólítá a tizenkettőt, és kezdé őket kiküldeni kettőnként, és ada nékik hatalmat a tisztátalan lelkeken.

6,8 És megparancsolá nékik, hogy az útra semmit ne vigyenek egy pálczán kívül; se táskát, se kenyeret, se pénzt az övükben;

6,9 Hanem kössenek sarut, de két ruhát ne öltsenek.

6,10 És monda nékik: A hol valamely házba bementek, ott maradjatok mindaddig, a míg tovább mentek onnét.

6,11 A kik pedig nem fogadnak titeket, sem nem hallgatnak rátok, onnét kimenvén, verjétek le a port lábaitokról, bizonyságul ő ellenök. Bizony mondom néktek: Sodomának vagy Gomorának tűrhetőbb lesz a dolga az ítélet napján, mint annak a városnak.

és

10,34 Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.

10,35 Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támaszszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt;

10,36 És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe.

Jézus békétlen, rosszindulatú lenne? Nem erről van szó. Hanem tudta, hogy nem mindenki fogadja el a benne való hitet, s az ő Személyét.

2014. dec. 8. 14:07
 16/26 anonim ***** válasza:
50%

Eszembe jutott még egy nagyon érdekes videó. A fiatalember korábban new age-s gyakorlatokat végzett, tarot kártyázott, s egy keresztény ismerőse neki is mondogatta, Sátán megtévesztette, rossz úton halad. Ő sem értette meg, kinevette, korlátoltnak tartotta. De az a keresztény nem ítélkezésből mondta, hanem aggódásból. Peresze lehet finomabban is fogalmazni annál ahogy az aggódó keresztény tette, valahogy így:

Dr. Erdélyi Judit, aki egyébként kardiológus szakorvos, de vallással is foglalkozik, egy nagyon találó hasonlatot mondott, amikor azt mondta, „két ajtó” nyílik a transzcendentális világra.

Az egyik ajtó Jézus Krisztus, aki János evangéliumában magát Ajtónak nevezte. Aki benne hisz, s úgy imádkozik, azt Isten meghallgatja „kijár és bejár és legelőt talál”, stb.

A másik ajtó a transzcendentális világra az okkult technikák, pl. meditáció, mantrázás, egy gyertyalángra összpontosítás, stb. A lényeg a gondolatok teljes elhallgattatása (tök mindegy hogy a „Coca cola”-t mantrázod, vagy Jézus nevét, mert van „keresztény” kontemplatív ima is, ami fából vaskarika, ugyanis valójában egy okkult technika), módosult tudatállapot elérése. Ekkor kapcsolatba kerülhetünk szellemekkel. Viszont ezek garantáltan nem az Jézus Krisztus által képviselt Atyához vezetnek, nem az ő oldalán állnak, illetve teljesen kiszolgáltatottak vagyunk, mert erősebbek és nehézség nélkül becsapnak (pl. jóakaróknak adják ki magukat).

Keresztényként nyilván óva intem az embereket ezen második ajtó nyitogatásától!

Erdélyi Judit: Lelki immunológia c. írása fenn van neten, nagyon jó írás.

Erdélyi Judit előadása, amiben a „két ajtó” hasonlat elhangzik:

Világ-egyetemi előadások, 2013-09-06: Dr. Erdélyi Judit: Mi az igazság a relaxációról?

[link]

A fent említett érdekes és tanulságos videó a fiatalemberrel itt elérhető:

Part 1 The Transformation of a New Age Medium

http://www.youtube.com/watch?v=dlqZBkY9Pk8

2014. dec. 8. 14:18
 17/26 anonim ***** válasza:
50%

Az Erdélyi Juditos link helyesen:

[link]

2014. dec. 8. 14:44
 18/26 anonim ***** válasza:
A barátnőd buta. A keresztények korlátoltak. A keresztény egyház a szenvedést helyezi előtérbe, semmi köze Jézushoz. A keresztény egyház több embert égetett el mint Hitler amit kiírtott. Puszi nekik
2014. dec. 9. 18:54
 19/26 A kérdező kommentje:

előző egyetértek veled.

haborúk, boszorkányégetések.

2014. dec. 9. 19:23
 20/26 anonim ***** válasza:

„A keresztény egyház több embert égetett el mint Hitler amit kiírtott. Puszi nekik”

Jézus nem tanított erőszakot, tehát aki a kereszténység nevében embereket öl és kínoz meg, az nem keresztény. Jézus példát adott, amikor Péter karddal akarta megvédeni, és levágta egy katona fülét, Jézus visszatetette vele a kardot.

2014. dec. 10. 08:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!