Ez a jelenség mivel magyarázható?
Van egy együttérző képességem, ami nagyon erős. Pl. ha valaki teljesen összetörve sír a közelemben, akkor nekem is fáj a szívem. Nem csak lelkileg testileg is. Egy másik tulajdonságom, hogy magamra veszem mások bűneit, mintha én lennék a hibás.
De rá is térek a lényegre. Tegnap éjjel arra ébredtem, hogy torkom szakadtából ordítok. Ma pedig egy balesetről értesültem. Elképzelhető hogy valahogy a balesetet szenvedett illető helyébe álmodtam magam ?
Talán empata vagy.De az nem tartozik bele, hogy mások bűneit is magadra vedd.Az nem is helyes.
Figyelj magadra, tanuld meg elkülöníteni a tapasztalásaidat.Ha nem vagy biztos abban, hogy egy reakciódnak mi volt az oka, akkor azzal inkább ne is foglalkozz.Például mint itt, hogy , semmi sem bizonyítja, hogy a baleset miatt lehetett,ha ezen morfondírozol, az esetleg még félre is vezethet.Csak ha valami egész bizonyos számodra, azt tulajdonítsd a képességeidnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!