Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Kígyó és kereszt mint jelent?

Kígyó és kereszt mint jelent?

Figyelt kérdés
Tetoválást akarok, természetesen nem hobbiból. A kígyó motívuma mindenképp benne lesz, mert számomra a fejlődés, az újjászületés fontos. A kereszt a hit, de nem tudom, hogy együtt mit jelent. Inkább legyen Kígyó és szárnyak, annak mi a jelentése?

2014. nov. 12. 20:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Magadban higgy.
2014. nov. 13. 00:33
 12/13 A kérdező kommentje:
Sátán megkísértette Ádámot és Évát kígyó formájában, de a kígyó nem feltétlenül a gonosz jelképe. Spirális, vagy kör alakú ábrázolásai utalnak a ciklikus időre és a változó sorsra. Az én kígyóm spirál alakban van. Minden vallásban van jó és rossz jelentése is, a kereszténységben jelenti a megrontót (Ádám és Éva), de jelenti a tudást (Jézus mondataiban) és a gyógyulást (Mózes rézkígyója), de akár még hit megnyilvánulását is (bot kígyóvá változása). Tehát nem feltétlenül a rossz szimbóluma.
2014. nov. 13. 10:14
 13/13 anonim válasza:
A kígyó + keresztről nekem is a gyógyszertár jut az eszembe.
2021. jan. 2. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!