Jezus letezo szemely volt?
"álszent próféta, aki mostanra hírességgé vált."
Na, még sosem hallottam Jézust celebnek minősíteni.
Én aztán nem vagyok vallásos, de azt el kéne fogadni a
hívőknek: Jézus valódi, létező HALANDÓ volt, nem járt a vízen, stb
ateistáknak: nagyon nagy spirituális vezető volt.
Minek egymásnak ugrani?
"Jezus letezo szemely volt?" aztán "De nem elt! "
Ez most kérdésnek álcázott ateista térítés?
Jézus egy próféta volt, aki figyelmeztette az emberiséget rossz úton halad. A különleges képességei pedig csak annyit jelentenek, képes volt az energiákat nagyon magas szinten kezelni, ami körülvesz minket. Ugye ha a Tibeti szerzetes képes lebegni, Jézus miért nem tudott volna a víz felett?
Persze nem hallgattunk rá, ahogy most se érdekelne senkit. Ne fájjon a fejetek ez miatt, nemsoká csak a töredékünk fog életben maradni.
Nyolcas vagyok. A "volt", "létezik" szerintem egy erős túlzás valószínűsíthető a létezése, mint ember. De mint Isten nem!
"Minek egymásnak ugrani?"
Nemtom, hogy nekem Szóltál, vagy sem, de nemis érdekes én mindig beleszólok mindenbe hiába nem szólnak hozzám ilyen vagyok, szerintem azért csináljuk ezt, mert szeretünk okoskodni, és szeretünk keresztbe tenni másoknak alapból mindegyik ember bunkó hiába teszi magát, hogy "én aztán nem", pedig de! Csak elhiteti magával, hogy ő különb, pedig nem az vegyél példát rólam.
Megingathatatlan nézeted ordítva írod le saját kérdésedre adott válaszod a #2-tes kommentedben.
Akkor miért akarod, hogy mi itt tépjük csőrünket?
.
Én (mi) adatoljunk, amikor te sem teszed, hanem a "fenére" utalva buzdítasz: "Olvass mar utana a fenebe is!"
.
Logikailag léte nem zárható ki. Pl.: a kufárok és pénzváltók kiverése megtörténtének igen nagy a történelmi lehetségessége. Ez olyan súlyú tett, ami méltán került a leírásokba. Ha viszont megtörtént, miért ne lenne köthető egy Jézus nevű hithű zsidóhoz, aki felháborodott Isten Házának megszentségtelenítésén?
.
Végkövetkeztetés: bármennyire is elvetjük csodatévő képességét, Isten Fia mivoltát, attól még lehetett létező személy.
LehetETT, tehát nem tagadható egyértelműen, de nem is bizonyítható.
Ha mégsem élt, akkorsem ő az egyetlen sohasem élt történelmi alak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!