Keresztények! Szerintetek? Ezzel hogy álltok? 16/L
Nos, ha Isten - ahogy a Biblia írja - Ádámot és Évát megteremtette, a történelem miért ír mást?..
A házasság előtti szex bűn? Ha igen, ezt végképp nem értem, hisz Ádám és Éva sem voltak házasok!!!!!
Isten hogyan tud ott lenni MINDENHOL?
Válaszoljatok!!
Hiszek Istenben, ne értsétek félre!
Ez hívőség, ha nem a Biblia szerint ''élek", de hiszek benne? Hiszem h van, de vannak megválaszolatlan kérdéseim! Szoktam imádkozni, nem gyakran, de szoktam! :))
Szerintem csak egyetlen felsőbb erő létezik, amit egyesek Istennek hívnak, mások Allahnak, Jehovának, kozmikus erőnek, szeretetnek, stb stb.
Nem konkrét személyről van szó, ezért nem lehet "valahol", hanem mindenhol van.
"Jézus nem születhetett szeplőtelen fogantatással, kizárt.
Kivéve ha a Szentlélek hímnemű volt. És miért? Mert ha csak Mária génjeit örökli, lánynak kellett volna születnie (XX kromoszóma). De mivel fiúnak született, kellett lennie valahol egy kósza Y kromoszómának is. Tehát valamilyen férfi szerepet játszott Jézus születésében."
Akkor megismétlem: ne a tudomány mai állásából indulj ki. A tudomány mai állása szerint ugyanis nincs olyan, hogy valaki/valami megteremtette a Földet és a hozzá tartozó dolgokat. A tudomány és a (keresztény) vallás soha nem voltak jó barátok, mivel a tudomány cáfolni tudta a vallás alapját, a Bilbliát. Többek közt (itt úgy gondolom ide kell írni: hogy értsd úgy, hogy nem csak ezeket) Mózes víz szétválasztása, Noé, Jézus vízenjárása, többezer ember jóllakatása néhány kenyérrel és hallal, maga a feltámadás, a csodatételek, de tényleg sokáig folytatható lenne. Ezek tudományosan nem (vagy nehezen) magyarázható történetek. Akkor ne egy kromoszómán akadjunk már fenn... Szóval mégegyszer: tulajdonképpen egy mesét elemzünk, nem a valóságot.
Utolsó, a tudomány mindig is tudomány volt. A szűznemzéssel csak nőnemű utód születhet. Hímnemű utódhoz évmilliók óta kellett egy Y kromoszóma.
A tudomány által meg nem magyarázható tettek egy jó része megmagyarázható (például én is tudok kézrátétellel gyógyítani, fájdalmat enyhíteni, stb), másik részükre van szintén van többféle magyarázat, teória.
#14: ennyire tényleg nem lehetsz sötét vagy nehéz felfogású. Felejtsd már el a tudományt, ezt írom már a második alkalommal, de te mégis azzal jössz, hogy de a tudomány... Mese. Érted? Egy mese. Tudod mi az a mese? Mint a Harry Potter vagy a Bambi. Mondd már el nekem légyszíves, hogy Bambi nem tud beszélni, mert egy őz...
Vagy kézrátétellel gyógyíts meg egy vakot vagy egy leprást. Menni fog? Tudományosan is meg tudnád magyarázni, hogy ezt hogyan csinálod?
Az emberiség tudása, ismerete minden korban más szintű. Egy dolog állandó, az ember kíváncsi, magyarázatot akar az ismeretlenre, a számára érthetetlenre. A Biblia is egy magyarázat az akkor és ott élt emberek ismereteinek megfelelően (egyébként ajánlom végigolvasni, ha valaki még nem tette meg, érdekes, különösen, ha összeveted a vallásokkal, még a Bibliára támaszkodókkal is, én azóta a Kereszténységre is másképp tekintek, mint ahogy hittan órákon tanították). Mellesleg a különféle hitvilágok között vannak hasonlóságok is, de nem csak azoknál, amik egymáshoz közel alakultak - és így másolhatták az elméleteket -, de azoknál is, amik egymástól távolabb helyezkedtek el - na, ez az érdekesebb, mert hogy lehetnek hasonlóságok olyan kultúrák elképzelései között, amik el voltak zárva egymástól évszázadokon keresztül.
Amikor az emberek megpróbálják megérteni, amihez a tudásuk kevés, sokszor furcsa elképzelések születnek. Ragadj ki egy embert az ókorból és ültesd be egy autóba, vagy mutass neki egy nőt, aki lombikból, spermadonortól vállal babát.
Illetve később a középkorban apácák estek teherbe (mindegy, hogyan), azok közül sokat hasonlóképp csodaként magyaráztak, a valóságot nem mondhatták el (vagy mert kínos lett volna valakire nézve, vagy mert erőszakból történt - ami nem lenne meglepő egyébként).
Van virágnyelv is, régről maradt elnevezések. Például akikkel a gyerekeket riogatták, a vasorrú bába és a rézf***sz*** bagoly azok a személyek voltak, akik abortuszt végeztek (bábaasszony, illetve orvos) - nyilván nem olyan körülmények között, mint manapság, de ez a tevékenység nem újkori találmány, csak régebben sokkal nagyobb kockázattal járt. Szóval ilyen jellegű "virágnyelv" a Bibliában is van.
Az igazi ima az, ami belülről jön, saját szavaiddal, saját gondolataiddal, a mások által megírt formulák csak minták.
1. Nos, a kérdésed jó, s mégsem az. De a lényeg: a természettudományok és a teológia két teljesen más nézőpontból vizsgálja a világot, s elsőre igencsak más eredményekre jut.
2. Logikus érvelés, ha valaki járatos a teológiában: Ádám s Éva egymásnak lettek teremtve alapból, egy pár voltak. És nem volt pap, ki megeskesse őket: azaz tekinthető úgy, hogy ők már keletkezésüktől fogva házasok voltak.
Nem gondolnám, hogy a házasság előtti szex bűn lenne. Most gondolj bele, hogy valami inkompetencia van a két fél közözött, az egyik kevesebbszer szeretné, vagy esetleg egyáltalán nem, a másik meg naponta: megcsalás lesz a vége. Ha nem illenek egymáshoz, keressenek megfelelő párt!
3. Evangélikus gimiben nagyapám is ezt a kérdést tette fel magának, s vált ateistává. Nekem inkább Madách vélekedése az irányadó: "Be van fejezve a nagy mű, igen. A gép forog, az alkotó pihen."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!