Aki szellemeket, ufókat meg hasonló lényeket lát azokat vizsgálta már pszichiáter?
Ez marhaság, nem feltétlenül beteg vagy pszichiátriára való, aki szellemet vagy ufót látott. A legegyszerűbb esetben is lehet hallucinációja vagy érzékcsalódása ha egyszer fordul elő, de attól még mentálisan lehet stabil. Természetesen ez olyanokra már nem vonatkozik, akik folyamatosan ilyeneket hallucinálnak és skizofrének.
Egy ismerősöm felesége pszichiáter, 30 éve dolgozik a szakmában és direkt meg lett kérdezve, hogy kb. hány százalékuk teszik ki azok, akik ufóról vagy ilyesmikről beszéltek. És a közhiedelemmel ellentétben szinte SENKI, a harminc év alatt alig akadt pár ilyen személy.
Miért kell kapásból elmebetegnek bélyegezni azt, aki valami különlegeset lát?
Én 8 évesen láttam ufót és köszönöm szépen azóta sem vagyok elmebeteg.
2-es Szerintem a kérdés jogos nem marhaság
Én is láttam már ufót nem tagadom szerintem nagy különbség van azok között, akik azonosítatlan repülő tárgyat látnak vagy ritka jelenséget észlelnek, amit nem tudnak magyarázni mert az akár valós is lehet meg aközött, aki tartósan érzékeli a szellemeket és egyébb spirituális dolgokat ufókkal tartja a kapcsolatot stb.
"Ez marhaság, nem feltétlenül beteg vagy pszichiátriára való, aki szellemet vagy ufót látott."
Szerintem aki szellemeket meg ufókat lát az bolond!
24F
Nem feltétlen bolond...
Olykor megesik ,hogy a legritkább dolgok is megtörténnek!
(Én múlt éjszaka láttam egy halott néni házánál ,hogy a függöny szó szerint ide-oda mozgott a csukott ablaknál ,úgy ,hogy senki sem lakik ott)!
Biztos van rá magyarázat (talán egy kis huzat juthat be az ablak résein...) nem tudom ,de mindenre lehet magyarázatot keresni (még ha nem is tűnik reálisnak)!
"A történteknek lehetséges racionális, evilági magyarázata? Elég széleskörű tudományos ismereteid vannak ahhoz, hogy ezt megítéld? Ha úgy gondolod, hogy nem lehetséges evilági magyarázat, szedd össze minden tudásod és fantáziád, és próbálj meg kreálni egyet, bármilyen nagy véletlen egybeeséseket is igényelne az! Ha sikerült kitalálni valamilyen evilági, tudományos magyarázatot, próbáld meg egyszerűsíteni, majd gondolkodj el azon, milyen kísérlettel lehetne megcáfolni vagy megerősíteni azt!
A szellemeken kívül milyen más, nem evilági dolgokkal tudnád megmagyarázni a jelenséget? Próbálj meg minél több lehetőséget összeírni, bármilyen szokatlannak is tűnnek. Mi alapján tudod eldönteni, hogy ezek közül pont a szellemes történet az igaz? Hogyan tudnád megcáfolni ezeket a magyarázatokat?"
Amúgy azt akartam írni:
Este sokan "látnak" szellemet elvégre sötét van (na meg akik hisznek bennük azok "látják" is)!
Szóval valószínű ha tényleg "láttál" szellemet akkor csak az agyad játszik veled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!