Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A farkaskereszt lehet sátánist...

A farkaskereszt lehet sátánista jelkép?

Figyelt kérdés

Vásárban jártam, és nagyon megtetszett ez a kis nyaklánc:

[link]

[link]

Na, meg is kérdeztem az eladótól, hogy mi a jelentése, aki erre azt válaszolta, hogy az avar korban használták a becsület jelképeként. Meg is vettem, itthon beütöttem google-ba, de nem találtam róla semmit a képeken kívül.

Nos. Amikor kimentem az utcára friss szerzeményemmel a nyakamban, hogy találkozzak a barátnőimmel, a következő történt: az emberek jó nagy ívben kerültek el.:"D Ami igazából vicces volt.xD

Fel sem merült bennem, hogy ezt egyesek sátánista jelképként értelmezhetik, ameddig a barátnőim meg nem kérdezték, hogy kitértem-e a hitemből. (Vallásos vagyok.)

Messziről tényleg nem kivehető a farkasfej, az meg nem nagyon érdekel, hogy ismeretlenek mit gondolnak rólam, a reakciójuk még vicces is, csak nem szeretnék olyan jelképet aggatni magamra, aminek félreértelmezem a jelentését.

Szóval, a szóf*sásom után (bocsixd), megkérdezném, hogy ti tudtok valamit eme helyes kis jelkép milétéről?:3

Köszi szépen előre is!^^

#sátánizmus #jelentés #becsület #jelkép #farkaskereszt #avar kor
2014. aug. 21. 13:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy sátánista. Egyébként meg csak az számít, hogy neked tetszik-e, avagy sem.
2014. aug. 21. 13:30
 2/7 anonim ***** válasza:
vajon miért kerülnek el téged amikor meglátnak egy sátánizmushoz köthető jelképet? ők nem azt látják, hogy farkas van rajta hanem hogy az egy forditott kereszt
2014. aug. 21. 13:49
 3/7 anonim ***** válasza:
az lehet amit az előző mond, egy fordított keresztet láttak benne. de nem sátánista jelkép :)
2014. aug. 21. 14:07
 4/7 A kérdező kommentje:
Én is a fordított keresztre céloztam, amikor írtam, hogy a farkasfej annyira nem kivehető messziről, csak belegondoltam, hogy lehet, hogy ez a farkaskereszt egy "változat", vagy mittudomén.:D
2014. aug. 21. 14:10
 5/7 anonim ***** válasza:

Nagyon szép nyakláncod van.

Egyébként messziről tényleg fordított keresztnek láthatják. A barátnőidnek meg is tudod magyarázni mit jelképez, idegeneknél erre nem lenne időd.

Szóval válogasd meg hová veszed fel, vagy nekem is adhatod ^^

2014. aug. 21. 14:21
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is azért mert messziről fordított keresztnek nézik. Ami egyébként egy keresztény jelkép de az emberek általában nem tájékozódnak, mielőtt különböző ,,jelképek" miatt véleményt formálnak valakiről.

Az én nyakamban a heartagramot nézik folyton sátánista jelképnek, de amikor egy pentagramma volt rajtam, egy bácsi megkérdezte hogy ugyan zsidó vagyok-e hogy csillagot hordok a nyakamban. Nem kell velük törődni.

2014. aug. 21. 21:01
 7/7 anonim válasza:
A farkas kereszt tudtommal nem sátánista, hanem "pogány" jelkép. Olyan kr.u. 1000-ben találtak róla egy leletet (amennyira jól értesültem) valahol északon, vikingek lakta településen. Jelentését nem tisztázták. Sokak ezt a Mjölnir-nek (Thor kalapácsának) hiszik, de van aki szerint a kereszténység elleni küzdelmet mutatja. Az utobbit azért nem tartom valószínűnek mert nem látom okát hogy egy akkori viking harcos miért hordana bármilyen kereszténységgel kapcsolatos amulettet.
2015. márc. 4. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!