A farkaskereszt lehet sátánista jelkép?
Vásárban jártam, és nagyon megtetszett ez a kis nyaklánc:
Na, meg is kérdeztem az eladótól, hogy mi a jelentése, aki erre azt válaszolta, hogy az avar korban használták a becsület jelképeként. Meg is vettem, itthon beütöttem google-ba, de nem találtam róla semmit a képeken kívül.
Nos. Amikor kimentem az utcára friss szerzeményemmel a nyakamban, hogy találkozzak a barátnőimmel, a következő történt: az emberek jó nagy ívben kerültek el.:"D Ami igazából vicces volt.xD
Fel sem merült bennem, hogy ezt egyesek sátánista jelképként értelmezhetik, ameddig a barátnőim meg nem kérdezték, hogy kitértem-e a hitemből. (Vallásos vagyok.)
Messziről tényleg nem kivehető a farkasfej, az meg nem nagyon érdekel, hogy ismeretlenek mit gondolnak rólam, a reakciójuk még vicces is, csak nem szeretnék olyan jelképet aggatni magamra, aminek félreértelmezem a jelentését.
Szóval, a szóf*sásom után (bocsixd), megkérdezném, hogy ti tudtok valamit eme helyes kis jelkép milétéről?:3
Köszi szépen előre is!^^
Nagyon szép nyakláncod van.
Egyébként messziről tényleg fordított keresztnek láthatják. A barátnőidnek meg is tudod magyarázni mit jelképez, idegeneknél erre nem lenne időd.
Szóval válogasd meg hová veszed fel, vagy nekem is adhatod ^^
Szerintem is azért mert messziről fordított keresztnek nézik. Ami egyébként egy keresztény jelkép de az emberek általában nem tájékozódnak, mielőtt különböző ,,jelképek" miatt véleményt formálnak valakiről.
Az én nyakamban a heartagramot nézik folyton sátánista jelképnek, de amikor egy pentagramma volt rajtam, egy bácsi megkérdezte hogy ugyan zsidó vagyok-e hogy csillagot hordok a nyakamban. Nem kell velük törődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!