A legtöbb nő miért magyarázza bele az ezotériát mindenbe?
Mert nem akarják vállalni azt hogy tetteiknek hatásai vannak. Mesélj nekik az ok-okozat törvényéről :)
Bár én nem ismerek olyan nőket akik ezt csinálják, de szerintem az is lehet hogy az ezotéria most "divatos" a nőknél. Nem tudom fiú vagyok és én is foglalkozom vele, de én fejlesztem magam a segítségével.
1.: Mert ez most "trendi".
2.: Gondolkodni nehéz, amikor mutattam ismerősömnek 3 újságot, hogy aznapra nem egyformát írnak kiderült, hogy ő nem ezeknek, hanem egy negyediknek hisz.
3.: Mert a "rossz(nak)" itélt eseményt könnyebb felsőbb hatalmakra fogni, mint elismerni: hibás döntést hoztak.
Egyrészt, mert általában emocionálisabbak a férfiaknál és kevésbé logikusak (ezért most sokan a torkomnak esnének, de így gondolom, elnézést érte).
Másrészt azért, mert divat.
Harmadrészt azért, mert kevesebben tanulnak olyan dolgokat, ami az ezotéria hibáinak felismeréséhez, a kritikus gondolkodáshoz, az egészséges szkepszishez szükséges.
Negyedrészt (és ez a legfontosabb) pedig azért, mert ez a könnyű út:
- kibúvót nyújt a személyes felelősség és döntések alól;
- menedék illúzióját adja a félelmeink (halál, egyedüllét, tudatlanság stb.) elől;
- műveltnek, mélynek és intelligensnek mutat (legalábbis a hasonló érdeklődésűek között, amúgy nem);
- megadja a valahová tartozás, a kiemelkedettség érzetét;
- izgalmas, varázslatos, egyszerű, olcsó magyarázatot ad a mindenség nagy kérdéseire;
- mindenre olcsó, azonnali választ ad a mindennapi életben és problémák során.
Nagyjából ennyi.
Ne értsetek félre, ez nem csak a nőkre igaz, de (ha jók a megfigyeléseim) ők vannak túlsúlyban ezotéria terén.
Ignoramus
Sok ismerősöm és sajnos távoli rokonom nagyban foglalkoznak ilyesmivel.Amikor megkérdezem,hogy hogyan zajlanak a számítások félre löknek egy hülye dumával.
Vannak ügye kártyák amiket nem kell számítani csak a "megmagyarázhatatlan erő"...
De legalább a számmisztikát,az akszendenst (vagy mit) meg minden egyébre amihez a születési adataink kellenek megtudnák nekem magyarázni,hogy hogyan számítsák ki.De soha nem mondták hogy hogyan kell,mert nincs ilyen.
Nő vagyok és nemcsak az okokat kell megagyarázni,hanem azt,hogy hogyan.Sok nő ezt a gondolkodást és főleg ezt a logikát vagy legalább a kikövetkeztetést eldobják maguktól,mert HŰŰűű de varázslatos mindez az ezotéria.
A férfiaknak elég a nők,mint varázslatos egyéniség.Nekünk is nőknek azt kell tudomásúl vennünk,hogy a férfiak varázslatosak.Ha ennyire oda vannak a varázslat szóért és a jelntésért.
Különben egyetértek azzal aki elöttem részletesen nyilatkozott erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!